Boekenrek in bibliotheek

Publieksbevraging bibliotheek Zedelgem

17 juni 2024

Bibliotheek Zedelgem wordt een belevingsbib

‘Bibliotheek Zedelgem wordt een belevingsbib’ is een project waarbij we - vanuit bibliotheek Zedelgem - willen inzetten op het verder ontwikkelen van de werking van de bibliotheek. En dit niet enkel als “bibliotheek” zoals deze door iedereen gekend is, namelijk om boeken en andere materialen te komen ontlenen; maar vooral om ons verder te laten evolueren naar een bibliotheek waar van alles te beleven valt.

Lezingen, activiteiten, workshops, aanbod van materialen voorzien dat er nu nog niet is… alle ideeën zijn welkom! En hiervoor kennen we graag de mening van jullie, de inwoners van gemeente Zedelgem. Daarom lanceren we een publieksbevraging. We willen weten wat jullie mening is over de huidige werking van de bibliotheek en we willen ook jullie voorstellen kennen over hoe de bibliotheek Zedelgem er in de toekomst uit zou kunnen of moeten zien.

Wat gaat goed, wat kan beter en hoe kunnen we jouw bibliotheekervaring zo aangenaam mogelijk maken? Of je nu lener, bezoeker van de bibliotheek bent of je komt er maar heel af en toe… we kennen graag de mening van zoveel mogelijk Zedelgemse inwoners. Elke mening telt en elke input is waardevol! 

Deze publieksbevraging werd uitgewerkt door verschillende universiteiten en kreeg de naam ‘Sentobib’. Het is een wetenschappelijk onderbouwde bevraging die gelijktijdig bij meer dan 400 verschillende bibliotheken wordt uitgevoerd. Hierdoor zal het, na afloop van de onderzoeksperiode, ook mogelijk zijn te gaan vergelijken met andere bibliotheken en onze werking hier in Zedelgem aan af te toetsen.

Deelnemen?

Deelnemen kan tot en met 31 oktober 2024 via deze link.

Zowel in de hoofdbibliotheek als in de verschillende uitleenposten zal de bevraging (in een vereenvoudigde versie) ook op papier beschikbaar zijn. Kom gerust een exemplaar halen om rustig thuis (of in de bib) in te vullen en geef deze terug af aan de bibliotheekmedewerkers. Wij zorgen dan voor het digitaal invoeren van jouw antwoorden.

Voor elke ingevulde bevraging wordt daarenboven 1m² bedreigd regenwoud gered, én maak je als deelnemer kans op één van de reizen die door de algemene organisatie van de bevraging verloot worden onder alle deelnemers van alle deelnemende bibliotheken.

We hopen dat al onze leners, bezoekers en inwoners aan deze bevraging zullen deelnemen! Het is enkel met jullie input dat we de werking van bibliotheek Zedelgem verder kunnen verbeteren… en we willen dit natuurlijk ook in de toekomst samen met jullie ‘beleven’!