Outdooraccommodaties

In Groot-Zedelgem zijn er verschillende outdooraccommodaties waaronder een finse piste & outdoor fitnesstoestellen en een vernieuwde ‘Zilleghemse mountainbikeroute’.

Finse piste & outdoor fitnesstoestellen

Site kinderboerderij
Aartrijksestraat 65, 8211 Aartrijke 

De Zilleghemse mountainbikeroute

Verspreid over heel Vlaanderen zijn er meer dan 140 bewegwijzerde mountainbikeroutes. Hierbij wordt ingespeeld op de groeiende populariteit van het mountainbiken, merkbaar aan het stijgend aantal deelnames aan veldtoertochten.

Wie zin heeft in een sportief uitstapje kan nu ook zijn hart ophalen op de Zilleghemse mountainbikeroute. Deze gloednieuwe mountainbikeroute is 40 km lang en neemt je mee dwars door Groot-Zedelgem. Deze route werd zorgvuldig uitgestippeld: je maakt gebruik van kleine landweggetjes en ook enkele technische passages komen aan bod.

Startplaats MTB-parcours:
Sportcentrum ‘De Groene Meersen’, Stadionlaan 48, 8210 Zedelgem
Bekijk hier de routebeschrijving.

Fietsverhuur:
Fietsverhuur aan groepen vanuit de Groene Meersen is mogelijk via vzw Sportiek (050/20.05.46).

MTB-route De Bossenroute

De rustige MTB route brengt je via de Vloethemveldzate naar het prachtig natuurdomein Vloethemveld. Je rijdt 35 km (groene lus) of 42 km (groene en blauwe lus) op mooie paadjes tussen Zedelgem, Jabbeke en Brugge. Je geniet van enkele gekende bossen en kasteeldomeinen in de omgeving van Zedelgem.

Meer info via:

Outdoor basketbalterrein op De Bosserij Veldegem

TIJDELIJK

Op het gemeentelijk sportterrein De Bosserij in Veldegem is een outdoor basketbalterrein georganiseerd, en dit van 23 mei tot en met 12 augustus 2022. Dit kwam tot stand dankzij een samenwerking tussen gemeente Zedelgem en lokale basketbalclub Lions Zedelgem. De basketbalclub kan nu in openlucht trainingen organiseren en het terrein kan ook in ander clubverband of door vrije sporters gebruikt worden om te basketten.

Afspraken

  • Het outdoor basketbalterrein mag van 8.00 u. tot 20.00 u. gebruikt worden.
  • Er mag geen muziek gespeeld worden, dit om zo rekening te houden met de buren die dicht bij het terrein wonen.

Contact
Clubs of vrije sporters kunnen met vragen rond het openlucht basketbalterrein terecht bij de gemeente via evenementen@zedelgem.be of via Lions basketbalclub info@zedelgemlions.be.