Brouwerij de leeuw op een zonnige dag.

Opzoeken uittreksels bevolking en akten burgerlijke stand kan nu ook van thuis uit

25 mei 2020

De dienst archief van de gemeente Zedelgem breidt haar dienstverlening uit: iedereen die dit wenst kan vanaf nu uittreksels bevolking en akten burgerlijke stand ook van thuis uit opzoeken! 

Ben je op zoek naar de geboorteakte van je overgrootouders? Ben je op zoek naar genealogische info om je familiestamboom op te maken?

Dan hoef je niet langer zelf op de dienst archief langs te komen om de nodige opzoekingen te verrichten: op onze archiefbank kan je, na een eenvoudige registratie, zoeken in de uittreksels bevolking en akten burgerlijke stand die de gemeente Zedelgem haar inwoners digitaal en gratis ter beschikking mag stellen.

Momenteel kan je wel enkel aktes opzoeken via een algemene structuur. Opzoekingen op naam of andere specifieke zoektermen zijn nog niet mogelijk. De betrokken diensten van de gemeente werken verder aan zowel de aanvulling van uittreksels en akten in de databank als het uitbreiden van de zoekfunctie, zodat we deze dienstverlening in de toekomst nog verder kunnen uitbreiden!

Op de archiefbank vind je ook een handige handleiding terug ter ondersteuning van je opzoekingen.

Surf naar www.zedelgem.be/erfgoed-archief of naar de rechtstreekse link op deze website www.zedelgem.be/databank-uittreksels-bevolking-en-akten-burgerlijke-stand