2 fietsers rijden op een fietspad

Openbare werken Oostkampse baan Update (3/05/2024)

3 mei 2024

Door de hoge grondwaterstand is het terrein sinds eind maart 2024 ontoegankelijk en niet draagkrachtig genoeg om te bewerken met zware machines. De aannemer werkte verder waar mogelijk en plaatste ondertussen kopmuren. Door het warmere weer van de afgelopen dagen en de gunstige weersvoorspellingen, kunnen de voorbereidende werken voor de aanleg van de fietspaden in de loop van volgende week (week van 6 mei) hervat worden.

Het fietspad langs de Oostkampse baan kan nog bereden worden t.e.m. zondag 12 mei 2024. Vanaf maandag 13 mei is er een alternatieve fietsroute te volgen zoals op het plannetje in bijlage onderaan deze pagina toegevoegd.

Om de geplande deadline van het zomerbouwverlof 2024 te kunnen halen, is de aannemer genoodzaakt om gelijktijdig aan beide zijden van de rijweg te werken. Er wordt vanaf maandag 13 mei 2024 een plaatselijke omleiding voor trage weggebruikers voorzien via de Arentsdreef en de Balanderdreef. In de werfzone wordt tussen beide dreven een veilige doorsteek voorzien zodat er geen conflicten mogelijk zijn met het werfverkeer.

Het kruispunt van de Steenbrugsestraat met de Oostkampse Baan wordt door het Agentschap Wegen en Verkeer veiliger ingericht voor fietsers. Deze werken gaan van start op 3 juni 2024 en hebben eveneens als deadline het zomerbouwverlof 2024. 

Voor meer info kan je terecht op de website van AWV: wegenenverkeer.be/werken/herinrichting-van-kruispunt-steenbrugsestraat-met-oostkampse-baan

Plannetje te volgen alternatieve fietsroute vanaf 13/05/2024 in bijlage onderaan deze pagina toegevoegd.