Opening van het onthaalgebouw in Vloethemveld.

Onthaalgebouw Vloethemveld opent zijn deuren op 1 en 2 oktober 2022!

23 september 2022

Op 1 en 2 oktober 2022 wordt het Onthaalgebouw Kamphuis Vloethemveld geopend voor het grote publiek!
Het onthaalgebouw wordt de plaats om je verkenningstocht van Vloethemveld te starten. Je kunt er informatie krijgen over Vloethemveld, over de prachtige natuur en over de rijke geschiedenis, maar ook over de toeristische troeven in de regio. Je kan er de wandelnetwerkkaarten Vloethemveld kopen en genieten van een koffie of een streekbiertje.

De tijdslijn, de natuurwand, de erfgoedwand, de vondsten en de diverse filmpjes bieden je een eerste kennismaking met het domein.

Activiteiten en streekproducten proeven

Tijdens het openingsweekend zal iedereen, groot en klein, naast kennismaking met het onthaalgebouw waar je diverse infostanden vindt, ook kunnen genieten van tal van activiteiten die gelinkt zijn aan het erfgoed, de geschiedenis, het militaire verhaal, de fauna en flora van het gebied. Je zal kunnen boomklimmen, vlechten met natuurlijke materialen, gidsbeurten volgen (klassiek of voor gezinnen), luisteren naar verhalen over Vloethemveld en nog veel meer boeiende activiteiten. 

Voor deze feestelijke gelegenheid zal je ook kunnen proeven van allerlei streekproducten.

Kinderen die een tekening of collage maken over Vloethemveld en deze binnen brengen tijdens de openingsmaand oktober, krijgen een leuke verrassing.

Vrije toegang - inschrijven is niet nodig.

Zaterdag 1 okt. 2022 van 12.30u. tot 17u.
Zondag 2 okt. 2022 van 10u. tot 17u.

Actuele info op www.facebook.com/vloethemveld of bij vragen mail naar  info@vloethemveld.be

 

OPENINGSMAAND oktober 2022

Om het feest compleet te maken, maken we er een OPENINGSMAAND van met tal van initiatieven tijdens de maand oktober.

Ontdek het volledige programma van de openingsmaand oktober in de programmabrochure in bijlage aan deze pagina toegoevoegd.