Een persoon maakt een online reservatie van zalen en materiaal.

Online aanvragen van zalen en materiaal

25 juni 2018

Een activiteit start met de reservatie van een zaal of locatie. Gemeente Zedelgem heeft ervoor gekozen om de reservatie van zalen nog te verbeteren door van start te gaan met online zaalreservaties en aanvragen van materiaal bij de uitleendienst.

We kozen voor een onlinesysteem omdat dit niet alleen voor een lokaal bestuur als verhuurder, maar ook voor de gebruikers tal van voordelen heeft:

  • Je kan thuis de beschikbaarheid van de accommodaties en het materiaal nagaan.
  • Je kan een reservatie online aanvragen.
  • Zodra de aanvraag geaccepteerd of geweigerd is, krijg je automatisch een e-mail.
  • Een reservatie kan je online annuleren.
  • Het systeem is dag en nacht beschikbaar.

Ook de organisatie van je evenement zal vlotter verlopen door het  online aan te vragen. Je kan immers de stand van zaken ervan online opvolgen. Na de goedkeuring ontvang je een bevestiging. Alle noodzakelijke documenten kan je vervolgens terugvinden in je account.
Het systeem is een realtimesysteem. Dat betekent dat je onmiddellijk de beschikbaarheid van de infrastructuur kan nagaan. De aanvragen moeten daarna nog worden goedgekeurd door de dienst evenementen. Het is dus mogelijk dat er buiten de werktijd meerdere reservaties voor hetzelfde moment aangevraagd worden. De aanvragen worden chronologisch behandeld.

Hoe ga je te werk?

  1. Surf naar de gemeentelijke website of rechtstreeks naar de webtoepassing evenementen.zedelgem.be.
  2. Ga de beschikbaarheid na.
  3. Reserveer je zaal en/of materiaal. Hiervoor heb je een account nodig die je meteen kan aanmaken. De dienst evenementen heeft voor heel wat Zedelgemse verenigingen al een account aangemaakt. Wens je dus te reserveren in naam van een vereniging, neem dan eerst contact op.

Op deze pagina kan je een gedetailleerde handleiding terugvinden om je reservatie tot een goed einde te brengen. Naast het onlinesysteem helpen de medewerkers van de dienst onthaal en evenementen je ook graag verder.

Info: 050 288 330  - evenementen@zedelgem.be

Online aanvragen van zalen en materiaal