Lokaal bestuur Zedelgem knipt het lint door voor de officiële opening van MFC Sint-Maarten.

Officiële opening MFC Sint-Maarten

Nieuwe Multifunctioneel Centrum Sint-Maarten in Loppem officieel geopend

Gemeente Zedelgem heeft op zaterdag 27 januari 2024 haar nieuwe Multifunctioneel Centrum (MFC) Sint-Maarten in Loppem geopend. In de voormiddag was er de officiële opening met een academische zitting en panelgesprek rond het thema “Gedeeld en multifunctioneel gebruik van MFC Sint-Maarten”. In de namiddag kon het publiek tijdens een opendeur een bezoek brengen aan het nieuwe gebouw in de Mezenweg 18 in Loppem.

Nieuw onderdak in Loppem voor dienstverlening gemeente

De gemeentelijke diensten ontvingen de bezoekers op hun nieuwe locatie dienstverlening van de bibliotheek afdeling Loppem, het loket burgerzaken en de nieuwe lokalen voor de Kunstacademie en de Buitenschoolse Kinderopvang

MFC Sint-Maarten beschikt over modern goed uitgeruste accommodatie waar het lokale verenigingsleven activiteiten en vergaderingen kan organiseren, zoals verschillende zalen en een leskeuken. Deze accommodatie is opgenomen in het systeem zaalverhuur via het evenementenloket.

Nabij de bibliotheek en het loket Burgerzaken is er ook een openbare computerruimte (OCR) waar de bezoeker gebruik kan maken van openbare wifi en computers.

Tijdens de opendeur van MFC Sint-Maarten zette de Sint-Maartensschool ook haar deuren open. De school in Loppem werkte immers samen met de gemeente om er nieuwe leslokalen en een nieuwe eet- en sportzaal te realiseren.

De openingsuren van de dienst Burgerzaken en de Bibliotheekafdeling in MFC Sint-Maarten blijven ongewijzigd en zijn dus dezelfde als op de voormalige locatie in deelgemeentehuis Loppem.

De totale bouwkost van MFC Sint-Maarten bedraagt 5.083.638,37 euro.