OAZE platform

Een initiatief van Ginter voor Jonge Makers

Op vrijdag 18 december 2020 werd het online platform OAZE gelanceerd voor Jonge Makers uit Gistel, Ichtegem, Jabbeke, Koekelare, Kortemark, Oudenburg, Torhout en Zedelgem. 

Het OAZE-platform is een plek waar jonge kunstenaars of artiesten, afkomstig uit bovenstaande gemeenten, terecht kunnen om:

  • een eigen profiel aan te maken waarop ze hun artistieke praktijk kenbaar maken
  • alle contactgegevens van culturele instanties/diensten binnen de Ginter-regio te raadplegen
  • culturele of artistieke evenementen te raadplegen waarvoor ze zich kunnen registreren
  • zelf artistieke of culturele voorstellen te lanceren
  • netwerkmomenten (OAZE-Café) bij te wonen
  • vormingsmomenten mee te pikken
  • elkaar vragen te stellen en verder te helpen (Q&A)
  • andere Jonge Makers aan te moedigen
  • zichzelf te tonen aan de buitenwereld en zo toonkansen te ontwikkelen naar diverse organisatoren en een ruimer publiek

Ontdek snel meer op https://www.oaze.be.

Voor organisatoren die jonge makers willen steunen

“OAZE-sessies zijn voorstellingen waarbij jonge makers de kans krijgen om hun creatieve activiteiten (zoals muziek en beeldende kunst)  in een professionele setting en voor publiek, te brengen. Het uitgangspunt is om via de ‘OAZE-sessies’ podiumervaring aan te bieden, wat essentieel is voor de ontwikkeling van talent uit de Ginter-regio.” 

Deze talentvolle jonge makers hebben dus een podium nodig. Om te zorgen dat er concerten en andere creatieve activiteiten met jonge makers in de Ginter-regio georganiseerd worden, wil Ginter een duwtje in de rug geven. Organisatoren die onze jonge makers een podium willen geven, kunnen een aanvraag indienen voor een financiële tegemoetkoming. Ginter heeft hiervoor tot het einde van de legislatuur budget voorzien.

Organisatoren van een evenement met een jonge maker op grondgebied van Gistel, Ichtegem, Jabbeke, Koekelare, Kortemark, Oudenburg, Torhout of Zedelgem kunnen een aanvraag indienen voor een tegemoetkoming voor het boeken van de artiest/kunstenaar. De subsidie kan maximaal € 300 per evenement bedragen.

Lees hier het volledige reglement.
Om als organisator je aanvraag in te dienen, kun je hier terecht.

Voor jonge makers die een eigen project willen realiseren

Jonge makers die een eigen project willen uitwerken (bijvoorbeeld productie of voorstelling cd, maken van een film of documentaire, uitgeven van een boek, première van een nieuw theaterstuk ondersteunen, …) kunnen terecht bij Ginter voor financiële ondersteuning.

De jonge makers van Ginter zijn creatief en zitten boordevol ideeën. Om die ideeën uit te voeren, is soms een duwtje in de rug nodig. Ginter wil de jonge maker net dat zetje geven. Door een financiële tegemoetkoming te geven en te zeggen dat we geloven in hun project. Ginter heeft hiervoor tot het einde van de legislatuur budget voorzien.

Jonge makers (geregistreerd op OAZE-platform) op grondgebied van Gistel, Ichtegem, Jabbeke, Koekelare, Kortemark, Oudenburg, Torhout of Zedelgem kunnen daarom subsidie aanvragen bij Ginter indien zij een project willen uitvoeren. De subsidie kan max. € 500 bedragen. 

Lees hier het volledige reglement.
Dien hier je aanvraag voor deze subsidie in.