Groepsfoto: Burgemeester Annick Vermeulen, schepenen Charlotte Vermeulen, Stijn Timmerman, Ann Devriendt en deskundige toerisme bij de gemeente Zedelgem Françoise Lantsoght.

Nieuwe toeristische en recreatieve kaart gemeente Zedelgem

14 mei 2024

Gemeente Zedelgem is vastberaden om haar bezienswaardigheden en recreatieve attracties op de kaart te zetten bij inwoners, bezoekers en toeristen die het Brugse Ommeland verkennen. Bij de start van het toeristisch seizoen van het Brugse Ommeland lanceerde de gemeente www.visitzedelgem.be, een digitaal platform waar alle recreatieve en toeristische troeven van de gemeente gebundeld worden. Daarnaast stelt de gemeente nu ook een nieuwe toeristische en recreatieve kaart voor.

Toeristische en recreatieve troeven

Burgemeester Annick Vermeulen en schepen van toerisme Ann Devriendt: “De nieuwe opgefriste toeristische en recreatieve kaart is complementair aan de nieuwe digitale tool Visit Zedelgem. Bij het nieuwe ontwerp zijn de straten ondergeschikt aan de aanduiding van de toeristische en recreatieve troeven van Zedelgem. Een "klassiek" stratenregister is eerder achterhaald, want wie tegenwoordig een straat zoekt, doet dit met andere middelen (gps, Waze, Google maps enz.). Daarom werd voor een volledig nieuw ontwerp gekozen met de simpele aanduiding van bezienswaardigheden, groendomeinen en bossen, picknickplekjes, speelpleintjes, start of passage van fiets- en wandelroutes en alles wat onze groene levendige gemeente te bieden heeft. Kortom, ideaal om bij te hebben op de fiets of tijdens het wandelen.”

Gratis ter beschikking in toeristische infohoek gemeentehuis

Wie Zedelgem beter wil ontdekken of herontdekken, de recreant en/of toerist die in Zedelgem passeert of verblijft, en natuurlijk ook de inwoners van gemeente Zedelgem… kunnen een exemplaar van de toeristische kaart komen halen in de toeristische infohoek of aan de onthaalbalie in het gemeentehuis (Pater Amaat Vynckeplein 1, 8210 Zedelgem).

Gemeente Zedelgem stelt de kaart gratis ter beschikking.

6 Toeristische infopunten

Ook de 6 erkende toeristische infopunten in Zedelgem bieden de toeristische en recreatieve kaart gratis in hun etablissement aan. Je vindt alle info over de toeristische infopunten op www.zedelgem.be/infopunten-toerisme . Ook bij toeristische spelers zoals het Kasteel van Loppem en het Doolhof is de kaart te verkrijgen. In de hoofdbibliotheek aan de Groene Meersen kan je er ook voor terecht.

Toeristische dienst Zedelgem

Gemeente Zedelgem heeft heel wat toeristische en recreatieve troeven, bezienswaardigheden en erfgoedschatten… Wie in contact wil komen met de toeristische dienst van de gemeente, kan mailen naar toerisme@zedelgem.be.