Lokaal bestuur en personeelsleden samen bij de opening van de nieuwe kinderopvang in Veldegem.

Nieuwe kinderopvang in Veldegem: De Kikker 12

31 maart 2023

Foto vlnr: Ellen Goes (schepen van kinderzorg), Rita Dewulf (schepen van kinderopvang in Torhout), Ann Seys, Burgemeester Annick Vermeulen, Shelly Coorens

Lokaal Bestuur Zedelgem is verheugd om een nieuwe partner kinderopvang in gemeente Zedelgem te mogen aankondigen.

Op maandag 27 maart 2023 opende groepsopvang De Kikker een nieuwe locatie in Veldegem. De Kikker 12 wordt gehuisvest in het pand ter hoogte van de Koningin Astridstraat 13 in Veldegem en organiseert opvang voor 18 kinderen van 2 maand tot 2,5 jaar. De Kikker 12 biedt inkomensgerelateerde opvang aan. De prijs voor de opvang wordt gebaseerd op het inkomen en de gezinssamenstelling.

De Kikker startte met een eerste locatie in 2005 en is naast Zedelgem ook al actief in Brugge, Zeebrugge, Lissewege, Torhout, Eernegem en Knokke.

Burgemeester Annick Vermeulen en schepen van Kinderzorg Ellen Goes: “Met de komst van deze nieuwe groepsopvang creëren we 10 extra opvangplaatsen in groot-Zedelgem. Eind 2022 telden we in Zedelgem 359 opvangplaatsen voor baby’s en peuters, goed voor 50,9 opvangplaatsen per 100 kinderen tussen 0 en 2 jaar. In Zedelgem maakt 67,7% van de gezinnen met kinderen jonger dan 3 jaar gebruik van de kinderopvang. De vraag naar kinderopvang is op vandaag nog steeds hoger dan het aanbod. Extra kinderopvangplaatsen zijn dus broodnodig! Samen met het lokaal loket kinderopvang en het lokaal overleg kinderopvang kijken we uit naar een vlotte en kwaliteitsvolle samenwerking met groepsopvang De Kikker.”

Op zoek naar kinderopvang in Zedelgem?
www.zedelgem.be/kinderopvang-zedelgem

Wil je zelf graag starten als partner kinderopvang in Zedelgem?
www.zedelgem.be/ik-word-onthaalouder
www.zedelgem.be/organisator-kinderopvang