Groepsfoto sleuteloverhandiging met schepen en burgemeester bij nieuwe elektrische heftruck

Nieuwe elektrische heftruck voor technische dienst Zedelgem: duurzaam en veilig

11 juni 2024

Foto op locatie technische dienst Zedelgem - vlnr: schepen openbare werken Peter Haesaert, Robbie Vosté (met fluojas) medewerker technische dienst, sleuteloverhandiging van de elektrische heftruck door vertegenwoordiger bedrijf Forx Torhout, burgemeester Annick Vermeulen,  sleuteloverhandiging camionettes door vertegenwoordiger garage Van Steelant in Zedelgem en schepen van milieu Stijn Timmerman.

Gemeente Zedelgem heeft een nieuwe elektrische heftruck aangekocht. De nieuwe heftruck is voorzien van veel veiligheidsopties zoals ‘een hill hold’(dit is een systeem dat automatisch remt als je op een helling staat), een noodstop, een bluespot achterlicht en signaal, een ‘intelligent cornering systeem’ dat zorgt voor een veiliger transport.  De heftruck is aangekocht als extra in te zetten naast de diesel heftruck en moet vooral vrachtwagens laden en lossen en algemeen hefwerk uitvoeren.

De kostprijs van deze nieuwe aanwinst is € 58.618 (BTW inbegrepen).

Burgemeester Annick Vermeulen en schepen van openbare werken Peter Haesaert: “In de vernieuwing van het gemeentelijk wagenpark houden we al een hele tijd rekening met verduurzaming. Deze elektrische heftruck is ook in dit kader opnieuw een stap in de verderzetting van ons groen wagenpark. We zetten met deze aankoop ook in op veiligheid voor zowel ons personeel, die  veilige dienstverlening en openbare werken in de publieke ruimte moeten kunnen uitvoeren.”

Andere technische kenmerken van de nieuwe elektrische heftruck:

  • van het merk MITSUBISHI type FB35;
  • hefvermogen: 3,5 ton;
  • minimum hefhoogte: 5 meter met triple mast;
  • 80 Volt bijvul batterij;
  • korte draaicirkel.

De nieuwe heftruck is aangekocht bij Forx, gevestigd in Torhout. (Andere lokale verdelers werden aangeschreven, maar tekenden niet in).

Ook 3 nieuwe camionettes ter vervanging van oude voor een efficiënte werking

Ook kocht de gemeente 3 nieuwe camionettes aan (Peugeot Boxer Chassis Cabine 435 L3 -  2.2 BlueHDI 140pk) met onder andere kiepbak opbouw speciaal voor de groendienst van de gemeente.

De 3 camionettes zijn aangekocht bij garage Van Steelant in Zedelgem en kosten per stuk €46.700 (BTW inbegrepen).

Burgemeester Annick Vermeulen en schepen openbare werken Peter Haesaert: “Deze camionettes werden aangekocht ter vervanging van oudere voertuigen en bieden nu als meerwaarde voor de werkzaamheden van de ploegen gemeentelijke groendienst, dat hun materiaal mee kan in de naar de werkplekken binnen de gemeente en ook het snoeiafval ermee kan afgevoerd worden. De camionetten zijn diesels Euro6, deze konden niet op elektriciteit verkregen worden omdat die meer vermogen nodig hebben en langer moeten kunnen werken.”