Het lokaal bestuur bij het bord Klytepad en Heirwegpad.

Nieuw wandelpad-bord Klytepad en Heirwegpad van KWB Zedelgem

2 september 2021

KWB Zedelgem (Katholieke Werkliedenbond) huldigde samen met  het gemeentebestuur een nieuw wandelpad-bord in met informatie over het Klytepad en het Heirwegpad. Het bord werd gemaakt door de vereniging zelf en heeft nu een plaatsje nabij het gemeentehuis gekregen.

Het Klytepad (11,5 km) en Heirwegpad (8,5 km)

Beide paden starten aan de Sint-Laurentiuskerk in Zedelgem.

De routes werden kort na elkaar uitgewerkt door dezelfde vereniging, KWB Zedelgem, maar kunnen afzonderlijk gewandeld worden.

Het Klytepad laat je proeven van de landelijke sfeer van Zedelgem. De wandeling brengt je langs tal van boerderijen, tussen velden en weilanden, doorkruist door sloten en beken. De vruchtbare landbouwgrond bestaat hier uit zware grond die in het West-Vlaams ‘klyte’ wordt genoemd, vandaar de naam van het pad.

Het Heirwegpad neemt je mee door de omgeving van de ‘Heirweg’, een naam die verwijst naar de Romeinse weg die Boulogne verbond met Aardenburg, twee belangrijke Romeinse nederzettingen. Je wandelt o.a. doorheen het mooie Vloethemveldbos.

Website en gratis brochures

Beide wandellussen zijn bewegwijzerd en hebben een eigen website waar je de recent bijgewerkte brochures gratis kan downloaden.

FOTO bij dit nieuwsartikel v.l.n.r.: Freddy Devriendt mede-oprichter van de  wandelpaden van KWB Zedelgem en onderhoudsman van de wandelpaden, Freddy Slabbinck bestuurslid en contactpersoon KWB Zedelgem, burgemeester Annick Vermeulen en Christophe Steen secretaris/penningmeester van de vereniging.