Lokaal bestuur en overheidsdiensten bij het nieuwe politiegebouw.

Nieuw politiegebouw voor de wijkafdeling Zedelgem in opbouw

In de Diksmuidse Heirweg, ter hoogte van huisnummer 4, komt een nieuw politiegebouw voor het team van de wijkafdeling Zedelgem, PZ Het Houtsche.

Burgemeester Annick Vermeulen: “De huidige locatie in de Berkenhagestraat is zeer verouderd en de nieuwe locatie in de Diksmuidse Heirweg sluit aan op een site waar reeds het POV (het provinciaal opleidingscentrum voor veiligheidsdiensten) gevestigd is. De nieuwe locatie biedt ook meer ruimte en voldoet beter aan de kwaliteitsnormen inzake politie-infrastructuur. De nieuwe locatie is ook zeer goed bereikbaar en wordt gebouwd met veel aandacht voor duurzame energie."

Klaar in 240 werkdagen

De wijkpolitie van de gemeente Zedelgem zal er haar intrek nemen in het najaar van 2024, de uitvoeringstermijn van de bouwwerken is gepland op 240 werkdagen.

De kostprijs van dit nieuwe politiegebouw bedraagt  2.853.569,78 EUR incl. btw.

Het politiegebouw in de Berkenhagestraat zal worden verkocht.

Toegankelijk

De zone voor bezoekers met verhoorlokalen is voorzien op het gelijkvloers van het nieuwe politiegebouw. Op de eerste verdieping bevinden zich de kantoren, refter en vergaderzaal.

Er is een scheiding tussen het publieke gedeelte en het politie-gedeelte. Vanaf het onthaal zijn alle inkomzones goed zichtbaar en er is steeds sociale controle over wie het gebouw betreedt en verlaat.

Aan de zijkant van het politiegebouw zijn parkeerplaatsen voor bezoekers voorzien.

Duurzaam energie

Op het dak worden zonnepanelen aangebracht en er wordt gewerkt met een BEO-veld (boorgat energieopslag) om grondwarmte te recupereren.

De energiemonitoring wordt opgenomen in het gebouwbeheersysteem. Het gebouw zal hierdoor volledig onafhankelijk zijn van fossiele brandstoffen.