Multifunctioneel Centrum Sint-Maarten in Loppem

In september 2022 zijn op de site Sint-Maarten in Loppem de werken gestart voor het bouwen van een multifunctioneel centrum (MFC). Het is een project van gemeentebestuur Zedelgem i.s.m. verschillende partners zoals scholengroep Karel de Goede vzw waar de Sint-Maartensschool toe behoort. De werken zijn heel goed opgeschoten zodat de eerste activiteiten in het nieuwe multifunctionele gebouw vanaf deze maand september al van start zullen gaan. Later, vanaf januari 2024, zal ook de gemeente haar intrek nemen in het MFC en er haar diverse diensten aanbieden. Eind januari 2024 zal de gemeente -net zoals bij alle andere nieuwe gemeentelijke gebouwen- een officiële inhuldiging en opendeur voor de inwoners organiseren. 

Een overzicht

Vanaf 1 september 2023

Per 1 september neemt de Sint-Maartensschool intrek in 2 nieuwe leslokalen. De nieuwe eetzaal en nieuwe sportzaal in het multifunctioneel gebouw worden door de school vanaf dan in gebruik genomen. Ook het DKO (Deeltijds Kunstonderwijs) met kunstacademie Zedelgem biedt haar activiteiten vanaf 1 september aan in de gloednieuwe lokalen die voorzien zijn.

 

Vanaf januari 2024

De gemeente voorziet de inhuldiging van het nieuwe multifunctioneel complex op zaterdag 27 januari 2024. Tegen dan zullen gemeentelijke diensten zoals de bibliotheek in Loppem en een loket van de dienst  burgerzaken er ook gevestigd zijn. Ook BKO (Buitenschoolse Kinderopvang) krijgt er huisvesting.

Burgers kunnen er vanaf januari 2024 terecht in de OCR (Open Computerruimte) waar publieke wifi aangeboden wordt.

 

Verhuur zalen

Zoals bij andere gemeenschapscentra in de deelgemeenten van Groot-Zedelgem, zullen er ook verschillende multifunctionele ruimtes/zalen via het verhuursysteem van het gemeentelijk evenementenloket door verenigingen gehuurd kunnen worden, dit om te vergaderen of om activiteiten te organiseren.

De grote zaal zal gehuurd kunnen worden voor private activiteiten zoals een communiefeest.

 

Nieuw gemeentelijk speelplein

Dit nieuwe multifunctioneel centrum heeft een oppervlakte van 2.100m² waar aan de voorkant (kant Ieperweg) een nieuw lokaal openbaar speelplein zal worden gerealiseerd.