De burgemeester, schepenen en vrijwilligers delen fietsvlaggetjes uit aan passerende fietsers langs de Diksmuidse Heirweg in Zedelgem.

Met ‘Pédal Fénoménal’ voert gemeente Zedelgem positieve campagne voor de fiets

20 juni 2024

Om Zedelgemnaren te overtuigen vaker de fiets te nemen, organiseert gemeente Zedelgem de campagne ‘Pédal Fénoménal’. Met de pakkende slogan “Mis niets, neem de fiets” wil deze campagne aantonen dat fietsers meer beleven. Vrienden gezien op een terrasje? Veel gemakkelijker om eventjes te stoppen en bij te praten. “Wie fietst, versterkt actief het sociale weefsel van onze gemeente” zeggen burgemeester Annick Vermeulen en schepen van mobiliteit Jurgen Dehaemers.

Als onderdeel van de campagne wordt vanaf donderdag 20 juni op verschillende momenten op verschillende plaatsen in elke deelgemeente actie gevoerd om de fietser op straat te appreciëren en meer mensen te sensibiliseren om de fiets te nemen. Zo zal de gemeente 3.000 fietswimpels verdelen.

 “Mis niets, neem de fiets!”

Burgemeester Annick Vermeulen en schepen van mobiliteit Jurgen Dehaemers: “Het is een positieve campagne die we  zullen voeren in al onze deelgemeenten. We zullen in de komende periode 3.000 fietswimpels uitdelen aan fietsers, maar ook aan passanten die niet met de fiets zijn. Het gaat om fietsvlaggetjes die op een veilige en zichtbare manier aan de fiets bevestigd kunnen worden met de boodschap dat fietsen fenomenaal plezant en gezellig is en dit onder de slogan “Mis niets, neem de fiets.” 

Fietswimpel actie in alle deelgemeenten 

Naast de beeldcampagne die de gemeente op haar verschillende communicatiekanalen zal lanceren, wordt de komende periode door vrijwilligers actie gevoerd langs verschillende fietspunten en locaties in alle deelgemeenten (Aartrijke, Veldegem, Loppem, Zedelgem dorp en De Leeuw) en dit vanaf donderdag 20 juni.                      

Nog acties rond duurzaam verplaatsen op komst

‘Pédal Fénoménal’ is nog maar het begin. In de loop van 2024 lanceren de 15 deelnemende West-Vlaamse gemeenten, samen met WVI, de West-Vlaamse Intercommunale, nog heel wat bijkomende acties rond duurzaam verplaatsen.