Een tas koffie staat op tafel omringd door bloemetjes.

Lokale dienstencentra Zedelgem starten werking stap voor stap terug op

Heropening buitenterrassen vanaf 19 mei

Nu de horecaterrassen terug open zijn, kunnen ook de LDC’s (lokale dienstencentra) hun werking stap voor stap terug opstarten en dit op basis van de richtlijnen van de hogere overheid.

Met ingang van 19 mei 2021 worden de buitenterrassen van lokale dienstencentra De Braambeier, Jonkhove en De Pasterelle heropend en dit tussen 14u. en 16.30u

Let wel: de buitenterrassen worden geopend afhankelijk van de weersomstandigheden en op één of meerdere locaties in de gemeente. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat enkel het buitenterras van De Braambeier open is. Om zeker te zijn van de regeling en te weten te komen welk terras geopend is, neem je best op voorhand contact op met je dienstencentrum naar keuze (zie contactgegevens verderop in dit bericht).

Tijdens de opening van de buitenterrassen van de lokale dienstencentra kan de bezoeker vrij de infrastructuur gebruiken zoals de petanque of de Kubb in het grasveld.

Cafetaria’s dienstencentra terug open vanaf 9 juni

Vanaf 9 juni 2021 worden de cafetaria’s van de dienstencentra normaal gezien volgens het zomerplan van het Overlegcomité terug volledig toegankelijk: de lokale dienstencentra openen dan de deuren van de cafetaria’s van 11.30u tot 17u . ( i.p.v. normaal van 9u. tot 17u). Op vrijdag sluit de cafetaria telkens om 16u. 

Ook maaltijden worden er vanaf 9 juni terug aangeboden en vanaf dan stopt de levering van maaltijden aan huis.

Neem contact op met je lokaal dienstencentrum

Omdat het afhankelijk is van het weer en het mogelijk is dat niet alle drie de buitenterrassen of de cafetaria’s van de lokale dienstencentra open zijn, neem je best contact op om de openingsmomenten na te gaan.

Ook om vanaf 9 juni een maaltijd te reserveren, neem je contact op. Een maaltijd bestel je één werkdag vooraf.

De Braambeier - tel. 050 252 240
Jonkhove - tel. 050 250 131
De Pasterelle - tel. 050 250 137
 

Welkom terug, geniet en hou het veilig

Stap voor stap hervatten de lokale dienstencentra hun werking en pakken ze samen met de bezoekers de draad van het gezellige sociaal leven in de LDC’s terug op. Wees dus van harte welkom en hou het veilig: ontsmet de handen regelmatig, hou afstand en draag een mondmasker bij het rondlopen en als je geen afstand kan houden. Blijf thuis als je ziek bent of koorts hebt.