Leeszaal van de hoofdbibliotheek op site De Groene Meersen vanaf 2 juni ‘silent place’ voor Zedelgemse studenten

Zedelgemse studenten die niet thuis of in onderwijsinstellingen kunnen studeren zijn vanaf 2 juni welkom in de leeszaal van de hoofdbibliotheek op site De Groene Meersen. Studenten kunnen er terecht op afspraak. Er wordt gevraagd om uiterlijk één dag op voorhand een afspraak te maken.

Met het ter beschikking stellen van zo’n ‘silent place’ komt de gemeente Zedelgem tegemoet aan de vraag van de Nationale Veiligheidsraad om rustige en stille studieruimtes te voorzien voor studenten mits inachtname van corona voorzorgsmaatregelen zoals de regels rond social distancing. 

Door de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus zijn veel studenten verplicht om thuis te studeren voor de komende examens. Dit is niet altijd haalbaar of aangewezen  in bepaalde thuissituaties; zo zijn  veel ouders nog thuis aan het telewerken bijvoorbeeld en zijn ook broers en zussen nog  thuis omdat ze nog niet of slechts gedeeltelijk naar school kunnen gaan.

Vandaar de beslissing van het college van burgemeester en schepenen om ook in Zedelgem de mogelijkheid van zo'n studeerruimte, een ‘silent place’ aan te bieden. De leeszaal van de bib wordt ter beschikking gesteld en dit elke weekdag van 9 u. tot 18 u. We stellen er ook  toiletten ter beschikking en de corona-voorzorgsmaatregelen moeten gerespecteerd worden: de social distancing, het ontsmetten van handen en studietafel en het dragen van een mondmasker bij het binnen en buitengaan. En studenten dienen ook op afspraak te komen.   

Wil jij studeren in de leeszaal van de hoofdbibliotheek in De Groene Meersen?

  • Dit kan tijdens de maand juni elke weekdag van 9 u. tot 18 u. op afspraak.

  • Niet mogelijk op zaterdag.

  • Maximum 4 personen tegelijkertijd toegelaten.

  • Dragen van een mondmasker en ontsmetten van handen zijn verplicht telkens men binnenkomt of buitengaat.

  • Er zijn geen PC’s ter beschikking in de bib, wel is aansluiting op Wifi mogelijk mits gebruik van een eigen laptop.

  • Gebruikers van deze dienstverlening dienen zich te houden aan alle algemene voorzorgsmaatregelen.

Maak een afspraak

Bel naar 050 208 008: afspraak te maken uiterlijk 1 dag op voorhand.