Laat je vereniging erkennen

Het lokaal bestuur Zedelgem vindt de werking van de Zedelgemse verenigingen heel belangrijk en wil ook de komende jaren volop inzetten op het verenigingsleven. Zedelgemse verenigingen kunnen zich laten erkennen door het gemeentebestuur. Erkend zijn als Zedelgemse vereniging biedt een aantal voordelen:

  • gebruik van de gemeentelijke zaalaccommodatie aan een verlaagd tarief
  • gebruik van het materiaal en diensten van de gemeentelijke uitleendienst
  • mogelijke financiële ondersteuning vanuit de gemeente

Erkenningsaanvraag en voorwaarden
Alle verenigingen die gekend zijn bij het gemeentebestuur ontvangen automatisch een erkenningsaanvraag. Is jouw vereniging nog niet gekend of ontvang je geen erkenningsaanvraag tegen 1 mei, neem dan contact op met het gemeentebestuur. 
In de startperiode van de nieuwe gemeentelijke legislatuur doen we een oproep aan alle verenigingen om zich te laten erkennen.
Een vereniging moet aan een aantal voorwaarden voldoen om erkend te kunnen worden. Zo moeten minstens 20% van de leden inwoners van Zedelgem zijn en bv. minstens drie bestuursvergaderingen organiseren.

Klik hier om alle voorwaarden en bijkomende info te raadplegen.

Commerciële initiatieven, beroepsinitiatieven, mutualiteiten, vakorganisaties, politieke partijen, verenigingen van jaartallen en organisaties van wijkfeesten komen niet in aanmerking voor erkenning in het kader van dit reglement.