Kunstwerk van jongeren kunstacademie in onthaalgebouw Vloethemveld.

Kunstwerk van jongeren kunstacademie in onthaalgebouw Vloethemveld ingehuldigd

26 juni 2023

Op zondag 25 juni 2023 werd het kunstwerk dat jongeren van de Kunstacademie Torhout – Zedelgem maakten in de sanitaire ruimte van het onthaalgebouw Vloethemveld, ingehuldigd.

De jongeren lieten zich inspireren door het prachtige natuurgebied tijdens een gidsbeurt die werd aangeboden door vzw Vloethemveld. Gids Michel vertelde hen voluit over de boeiende geschiedenis en de prachtige uitzonderlijke fauna en flora. Ze verzamelden volop beeldmateriaal, om zich te kunnen op baseren voor het ontwerpen van hun tekeningen voor het uiteindelijke kunstwerk.

Met het project brengen ze een hedendaagse impressie van het natuur- en erfgoedgebied. Specifieke natuurelementen uit de site (bomen, planten, dieren, insecten...) treden als kleurvlakken op de muren in dialoog met lineaire, grafische elementen in zwart-wit. De oase van rust die het natuurgebied schenkt, loopt op die manier door in het groepswerk. 

Het onthaalgebouw Vloethemveld is tot 5 november elke zaterdag en zondag open van 13u tot 18u. In juli en augustus is het bijkomend ook open op woensdag van 13u tot 18u.

Kom zeker eens het mooie werk van de jongeren bewonderen!

Info: info@vloethemveld.be of 050 301 068