Het lokaal bestuur bij de heropening van jeugdhuis t'Kalf.

Jeugdhuis ‘t Kalf in Veldegem volledig opgefrist

Foto v.l.n.r.: Robin Vanden Berghe en Florian Lambert van Jeugdhuis 't Kalf met burgemeester Annick Vermeulen en schepen van jeugd Dirk Verhaeghe.

Jeugdhuis ‘t Kalf in Veldegem onderging een grondige opfrisbeurt, uitgevoerd door de vrijwilligers van het jeugdhuis in samenwerking met en ondersteuning van de gemeente Zedelgem. “Het gemeentebestuur kwam voor meer dan 7.500 euro tussen voor onder andere vernieuwingen aan de elektriciteit, verf en vernis, sanitair, LED-verlichting en een nieuw podium” zeggen burgemeester Annick Vermeulen en schepen van jeugd Dirk Verhaeghe. “Onze technische dienst heeft de vrijwilligers van ‘t Kalf ondersteund. Het resultaat mag er zijn, het geheel oogt nu veel mooier en chic zelfs! We zijn fier op ‘t Kalf, hopelijk kan de jeugd er snel weer samenkomen om te genieten!”
 

Project ‘t Kalf, tiptop in orde

De bestuursleden en vrijwilligers van ‘t Kalf hebben dus met financiële middelen van de gemeente en ondersteuning van de technische dienst helemaal zelf gezorgd voor dit project: “We hebben overlegd wat kon en wat niet kon en hoe we het zouden aanpakken, wat we nodig hadden om ‘t Kalf te laten schitteren en uitnodigend te maken. We hebben vervolgens alles afgebroken en opnieuw opgebouwd en voor enkele nieuwe verrassende elementen gezorgd. ‘t Kalf is nu tiptop in orde en ook het podium werd vernieuwd! We kijken er zo naar uit om iedereen hier terug te kunnen verwelkomen” zegt Robin Vanden Berghe, voorzitter van ‘t Kalf.

 

Alle vernieuwingswerken op een rijtje:

  • Het jeugdhuis kreeg een vers likje verf.

  • De bar is vernieuwd.

  • Het podium werd helemaal uitgebroken en er werd een nieuw podium geplaatst.

  • De wereldkaart werd vervangen door... een te ontdekken en zeer decoratieve verrassing!

  • Een deel van de verlichting werd vervangen.

  • Nieuwe elektriciteit conform de kwaliteit en veiligheidsnormen werd aangebracht.

  • Nieuwe tuinmeubelen zijn nu ter beschikking.

 

Dank aan voltallige beheerraad en vrijwilligers

“Dit was allemaal mogelijk dankzij de gemeente en medewerking van de voltallige beheerraad van ‘t Kalf, die gedurende verschillende maanden coronaproof gewerkt heeft tijdens weekends en avonden. Lang leve ‘t Kalf!” besluit Robin Vanden Berghe, voorzitter van ‘t Kalf.