Het lokaal bestuur bij het infopunt voor elke deelgemeente.

Infopunt toerisme in elke deelgemeente

19 april 2019

Brasserie de Kronemolen in Zedelgem erkend als nieuw infopunt toerisme Brugse Ommeland

Met de erkenning als nieuw ‘infopunt toerisme’ van brasserie de Kronemolen beschikt de gemeente Zedelgem over een infopunt in haar hoofdkern en elk van haar deelgemeenten. Een infopunt toerisme is een gastvrij plekje in de gemeente waar lokale ondernemers zoals restauranthouders, café-uitbaters of aanbieders van B&B (bed en breakfast) zich als echte ambassadeurs van de gemeente en de streek opwerpen.
Ambassadeurs zetten de troeven van onze gemeente in de kijker bij een breed publiek. Troeven zoals het Kasteel van Loppem en zijn doolhof, Vloethemveld in Zedelgem, Brouwerij De Leeuw in Aartrijke.

Infopunten werken samen met de gemeente en met Westtoer, het autonoom provinciebedrijf voor toerisme en recreatie in onze provincie. Ze krijgen elk jaar de nieuwe folders en brochures en kunnen met vragen of problemen steeds bij de gemeente terecht. Westtoer organiseert een opleiding om de streek nog beter te leren kennen en brengt jaarlijks een bezoekje aan de infopunten samen met  de ambtenaar voor toerisme. De infopunten worden o.a. vermeld op de website en de toeristische kaart.

Lokale ondernemers

Elk van de lokale ondernemers waarvan de zaak erkend wordt als ‘infopunt toerisme’ dient een opleiding streekkennis te volgen. Deze opleiding laat hen ook toe om gasten persoonlijke tips te geven over wat er allemaal in de gemeente en de regio te beleven valt. Zo kunnen ze bezoekers ook extra insider-tips en advies geven over specifieke toeristische locaties en attracties of over fiets- en wandelroutes. Een extra service voor de klanten.

5 infopunten toerisme in Zedelgem

Elk infopunt heeft z’n specifiek karakter: er is een B&B, een streekbierencafé, een wielercafé, een tearoom/brasserie en een restaurant.
De infopunten toerisme zijn te herkennen aan het groene I-logo aan hun voordeur en bieden ook gratis de meest recente toeristische publicaties van de regio aan. Ondernemers die interesse hebben om in de toekomst als infopunt met de gemeente en Westtoer samen te werken, mogen de dienst toerisme van de gemeente contacteren via toerisme@zedelgem.be

In Aartrijke

Breed toeristisch onthaal

De gemeente Zedelgem vindt het belangrijk om een breed toeristisch onthaal uit te rollen voor bezoekers en inwoners. In het gemeentehuis kan iedereen terecht voor allerlei toeristische brochures en inlichtingen, maar buiten de openingsuren van het gemeentehuis kunnen de infopunten toerisme de mensen verder helpen. Het is een pluspunt samen te kunnen werken met de infopunten toerisme op ons grondgebied.