Een plan van de tijdelijke Schoolstraat in Loppem.

Ieperweg in Loppem wordt tijdelijke schoolstraat

4 januari 2022

De schoolstraat: van theorie naar praktijk

Een schoolstraat is een straat waarin de ingang van een school gevestigd is, en die bij het begin en het einde van de schooldag gedurende een half uur wordt afgezet voor het gemotoriseerd verkeer. Er is dan enkel doorgaand verkeer mogelijk te voet of met de fiets. Bewoners uit de straat mogen de straat tijdens die periode wel uitrijden, maar niet inrijden. Vanzelfsprekend mogen hulpdiensten wel op elk moment de straat inrijden.

Hoe gaat het in zijn werk?

Concreet worden er aan het kruispunt van de Ieperweg met de Kattestraat en aan de uitrit van de parking in de Ieperweg verplaatsbare nadars geplaatst (plannetje als bijlage). Deze geven aan dat dit gedeelte van de Ieperweg is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers en wandelaars hebben natuurlijk wel toegang tot de schoolstraat. De schoolstraat wordt enkel voorzien tijdens schooldagen en dit op de onderstaande momenten:

  • maandag, dinsdag en donderdag van 8u00 tot 8u30 en van 15u25 tot 15u55
  • woensdag van 8u00 tot 8u30 en van 11u15 tot 11u45
  • vrijdag van 8u00 tot 8u30 en van 14u35 tot 15u05

De schoolstraat wordt tijdelijk ingericht voor de rest van het schooljaar 2021-2022. Tegen het einde van het schooljaar is er een evaluatie voorzien.

Doe je mee? 

De tijdelijke schoolstraat start na de kerstvakantie op 10 januari 2022. We hopen uiteraard dat het voor jou en je kind(eren) een extra stimulans is om te voet of met de fiets naar school te komen.

Documenten

Ieperweg in Loppem wordt tijdelijke schoolstraat