Een persoon met een rode handschoen duwt op een bel.

Huisbezoekers en field agents i.k.v. lokale contactopsporing

10 december 2020

De 4 lokale besturen Beernem, Oostkamp, Zedelgem en Jabbeke werken samen met de eerstelijnszone WE40. Binnen elke gemeente is er één aanspreekpunt die contacten heeft met de leider van het COVID-team binnen de ELZ. Daarnaast is ook elke gemeente vertegenwoordigd in dat COVID-team.

Elk lokaal bestuur, en zodus ook onze gemeente Zedelgem, voorziet een huisbezoeker die contact neemt met mensen die mogelijks extra nood hebben aan ondersteuning. Ze brengen in kaart welke noden deze mensen hebben en zoeken mee naar hoe zij verder geholpen kunnen worden. Ze helpen bv. bij het doorgeven van hun contactpersonen aan het centrale contactonderzoek en bieden ondersteuning bij het volhouden van een thuisisolatie of quarantaine (COVID-coaching).

We kunnen binnen onze zone ook beroep doen op een lokale field agent. Dit gaat langs bij de mensen thuis i.f.v. contacttracing of COVID-coaching.

Huisbezoekers en field agents identificeren zich steeds aan de hand van een badge van de eerstelijnszone met hun naam en foto op. Bij twijfel of de persoon aan jouw deur de juiste bedoelingen heeft, kun je steeds contact opnemen met:

  • Mieke Puystjens (COVID-teamleider in ELZ WE40) - 0471 60 70 23
  • Het regionaal aanspreekpunt - 0491 87 68 91