Hou overal en altijd 1,5 meter afstand van elkaar a.u.b.

Gemeente Zedelgem voert sensibiliseringscampagne ‘social distancing’ als versterking van deze levensnoodzakelijke voorzorgsmaatregel

Vriendelijk, maar gevat verzoek van Zedelgem om afstand te bewaren

Sinds maandag 6 april zijn gemeentelijke medewerkers van alle technische ploegen en onderhoudsteams volop aan het werk. Voorrang wordt gegeven aan de werken op het vlak van groenonderhoud, netheid op de openbare weg alsook aan het grondig onderhoud van gemeentelijke gebouwen. Het betreft werkzaamheden die kunnen uitgevoerd worden door de gemeentelijke medewerkers met inachtneming van alle voorzorgsmaatregelen tegen corona, afstandsbewaring van 1,5 à 2 meter, in het bijzonder dringende en noodzakelijke werken, solitair werk (eenmanstaken).

Alle voorzorgsmaatregelen in de strijd tegen corona benadrukken het belang van de ‘social distancing’ (afstandsbewaring) van minstens 1,5 à 2 meter tussen mensen. Dit is een ernstig op te volgen maatregel, die we als gemeentelijke overheid actief steunen en moeten benadrukken. Met dit mooie weer lijkt het er zelfs op dat we deze maatregel steeds meer moeten afdwingen. Zo heeft de gemeente de werken op het kerkhof in Veldegem moeten stopzetten omdat er te veel bezoekers waren en de mensen te dichtbij het gemeentelijk personeel kwamen om een sociaal babbeltje te slaan… In normale omstandigheden geen enkel probleem natuurlijk, maar helaas bevinden we ons met z’n allen in bijzondere omstandigheden. Ook vanop 2 meter  afstand kan er vriendelijk een “goeiendag” of “hoe gaat het met je?” toegesproken worden.

Afstandsbewaring strikt toe te passen, in belang van jezelf én onze gemeentelijke werkers. Alleen zo kan Zedelgem openbare netheid, onderhoud en kwaliteitsvolle dienstverlening blijven garanderen vanuit haar taak als gemeentelijke overheid.

De gezondheid van burgers én personeel van de gemeente staat voorop. Daarom is het belangrijk dat de gemeente als lokale overheid kan blijven functioneren ten dienste van haar bevolking en dit binnen de meest veilige omstandigheden die mogelijk zijn.

De gemeente zet in op haar openbare werkzaamheden en taken in het algemeen belang van haar inwoners, op een goede dienstverlening en op sociale hulp, maar vraagt iedereen om de regels van afstandsbewaring en andere voorzorgsmaatregelen in de strijd tegen corona, strikt toe te passen!

Samen tegen Corona - Hou afstand a.u.b.!

Gemeente Zedelgem voert dan ook haar inspanning op om de social distancing als voorzorgsmaatregel te ondersteunen. Dit om alle burgers én de gemeentelijke medewerkers gezond te houden en deze laatste toe te laten hun taken ten dienste van de gemeenschap en openbare werken van algemeen belang, verder te kunnen zetten.

Zo zal elk personeelslid een button met een duidelijke boodschap om afstand te bewaren opgespeld krijgen en voert de gemeente een affichecampagne op haar diverse werklocaties.