Hoplr, het online sociaal buurtplatform, komt naar Zedelgem

De Gemeente Zedelgem biedt haar inwoners vanaf midden december Hoplr aan, het online sociaal buurtplatform dat buurtbewoners dichter bij elkaar brengt.

Is je kat verdwenen, ben je op zoek naar een babysit of een handige harry? Wil je voor eventjes een ladder gebruiken of iemand vragen om een boodschap voor je mee te brengen? Zedelgemnaren zullen vanaf midden december via het buurtnetwerk Hoplr op zoek kunnen gaan naar een antwoord, een oplossing onder buurtbewoners.

“De bedoeling van het digitale netwerk en sociaal platform Hoplr  is om buurtbewoners dichter bij elkaar te brengen. Via het platform kan je bijvoorbeeld ook activiteiten aankondigen. Ook al is het dan online, eigenlijk leer je op deze moderne manier je buren beter leren kennen. Deze actie kadert overigens volledig binnen het sociale beleid van het gemeentebestuur en de acties om het beleid burgernabij te brengen. Bovendien ondertekende onze gemeente de pijlers van Warme Steden en Gemeenten. Dit digitaal sociaal buurtnetwerk klikt volledig in op het nastreven van de Warme Gemeente Zedelgem” zeggen schepen van sociale zaken Ellen Goes en burgemeester Annick Vermeulen. “De gemeente heeft hierover een samenwerking afgesloten met Hoplr. Als organisatie beheert en stuurt Hoplr volledig het digitaal buurtplatform aan, maar de online contacten onder buurtbewoners zullen op niveau van de bewoners zelf georganiseerd worden. Hoplr is een sociaal platform voor en door de buurt, de gemeente mengt zich niet, maar maakt het mogelijk en wil op die manier mensen dichter bij elkaar brengen” verduidelijken de schepen en de burgemeester.

Voordelen voor en door de buurt

Meer dan 250.000 huishoudens in België en Nederland gebruiken Hoplr. Via hoplr.com en/of de app sta je als inwoner op een heel eenvoudige manier in contact met de mensen van je straat of buurt.

Het platform geeft heel wat voordelen:

  • Elke buurt is privé en alleen je buren en jij hebben toegang tot jouw buurt via een specifieke inlogcode.
  • Je kan op een eenvoudige manier je buren leren kennen. Stel jezelf op het platform aan je buren voor: wie ben je, wat doe je en hoe kan je helpen? Begroet nieuwe buren en ontdek wie er in jouw straat of buurt woont.
  • Lanceer er een oproep of stel een vraag. Nood aan een betrouwbare babysit? Wil je een initiatief lanceren? Of is je huisdier vermist? Post dan zeker een berichtje op het platform. Op die manier kan je op zoek gaan naar een oplossing die je hopelijk in jouw buurt kan vinden.
  • Lees meer info over je buurt. Van inbraakmeldingen, tot buurtfeesten, het uitlenen van materiaal…

Hoplr in Zedelgem, welke buurten?

Hoplr bestaat uit kleine communities/gemeenschappen, die geografisch afgebakend zijn per buurt. Enkel bewoners in de eigen buurt hebben toegang tot dit netwerk, op basis van hun adres en een specifieke inlogcode. Het platform is vrij van reclame en je kan er niet anoniem aan deelnemen.

Zedelgem lanceert Hoplr in volgende kernen:

  • Aartrijke
  • De Leeuw/Zuidwege
  • Loppem
  • Veldegem
  • Zedelgem dorp

Toegang tot Hoplr, brief in de bus vanaf 14 december

“Deze Hoplr-buurten krijgen vanaf 14 december 2020  een brief in de bus met instructies en de toegangscode. Met deze code kunnen buurtbewoners terecht op www.hoplr.com of op de mobiele app die gemakkelijk te downloaden is. We hopen dat zoveel mogelijk mensen toetreden tot dit sociaal buurtnetwerk en er veel hulp en plezier zullen aan beleven. Wie tegen eind december toch geen brief in de bus zou gekregen hebben of deze kwijtspeelde kan zich daarna nog registreren via de website www.hoplr.com ” besluiten schepen Ellen Goes en burgemeester Annick Vermeulen.