De affiche van het bankje.

Het Bankje 2021

25 februari 2021

Heb jij vorige zomer ook genoten van "Het Bankje", het populaire zomerse podcastproject van OPENDOEK? Dan hebben we goed nieuws want er komt een 2de editie deze zomer! 
Vorige zomer werden de verhalen van de eerste editie meer dan 15.000 keer beluisterd in 95 steden en gemeenten. Dit jaar zullen ze te beluisteren zijn van 1 juli tot 30 september 2021 in 120 steden en gemeenten!

Schrijvers, stemacteurs en beeldende kunstenaars gezocht

Dit zomerse coronaproof theaterproject - naar een idee van Wim Chielens - brengt theater tot bij het publiek: je neemt tijdens een wandeling of een fietstocht plaats op een bankje in een van de deelnemende steden en gemeenten, je scant met je smartphone de QR-code op het bankje en je bent getuige van de meest intieme, bizarre, aangrijpende dialogen die zich (misschien) hebben afgespeeld op de plek waar je zit.

Om dit te realiseren, zijn we op zoek naar acteurs, schrijvers en beeldende kunstenaars (M/V/X). Geen professionelen, wel liefhebbers die hun hobby met passie beoefenen. Allen samen krijgen meer dan 80 kunstenaars de kans om mee te werken aan deze podcast met 20 originele dialogen. De kandidaten worden door een vakjury van bekende schrijvers, beeldende kunstenaars en stemacteurs gescreend en geselecteerd.

 

Klinkt als muziek in de oren? Iets voor jou?
Alle info over het project en hoe je kandidaat te stellen vind je terug op de website van OPENDOEK.