Logo Vlaanderen is wegen en verkeer

Herinrichting kruistpunt Steenbrugsestraat met Oostkampse Baan

28 mei 2024

Op maandag 3 juni start het Agentschap Wegen en Verkeer met de herinrichting van het kruispunt van de Steenbrugsestraat (N309) met de Oostkampse Baan in Zedelgem. Met de herinrichting wordt het er veiliger voor fietsers om over te steken, maar ook gemotoriseerd verkeer kan er in de toekomst vlotter afslaan. De bushalte Loppem Smisje richting Brugge wordt ook verhoogd aangelegd. De werken duren volgens de huidige planning tot het zomers bouwverlof, dus 19 juli. Tijdens de werken volgen fietsers richting Brugge een omleiding. Ook voor gemotoriseerd en zwaar verkeer richting Loppem is er een omleiding

Herinrichting van kruispunt op Steenbrugsestraat

Het Agentschap Wegen en Verkeer richt het kruispunt van de Steenbrugsestraat met de Oostkampse Baan in Zedelgem opnieuw in. Er komen twee middengeleiders, zodat fietsers er in twee keer kunnen oversteken. De as van de weg schuift ook op, zodat het verkeer vertraagt. Tussen de middengeleiders komt er ook een opstelvak voor verkeer vanuit Brugge naar de Oostkampse Baan. Op die manier schuift het verkeer niet meer op de weg aan. Ten slotte wordt de bushalte Loppem Smisje, in de richting van Brugge, ook verhoogd aangelegd. Reizigers stappen zo vlotter op en af. Met deze maatregelen verbetert de veiligheid voor alle weggebruikers: van fietsers, reizigers met het openbaar vervoer tot gemotoriseerd verkeer.

Werken vanaf 3 juni

De werken starten op maandag 3 juni en duren volgens de huidige planning tot het zomers bouwverlof, midden juli. Als het weer tegenzit of er zijn onverwachte omstandigheden, kan de planning van de werken nog opschuiven.

Omleiding voor fietsers richting Brugge

Tijdens de werken kunnen voetgangers ter hoogte van de werfzone oversteken naar de andere zijde van de weg. Fietsers vanuit Brugge richting Loppem kunnen gewoon langs de werfzone rijden. Vanuit Loppem richting Brugge volgen fietsers een omleiding via de Ieperweg, Kattestraat, Autobaan (N397), Koning Albert I-laan (N397), Magdalenapad, en de Stuivenbergstraat.

Voor reizigers met het openbaar vervoer is er hinder voor de bussen van lijn 70. Zij plannen hun reis best via delijn.be/routeplanner of de app van De Lijn.

Hinder voor gemotoriseerd verkeer

Gemotoriseerd verkeer vanuit Loppem richting Steenbrugge en Brugge kan tijdens de werken gewoon langs de werfzone rijden. Verkeer vanuit Steenbrugge naar Loppem rijdt via de Baron Ruzettelaan (N50), de Brugse Ring en de Koning Albert I-laan (N397).