Heraanleg deel wegdek Eernegemsestraat (N368) in Aartrijke

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zal vanaf 24 augustus een deel van het wegdek op de Eernegemsestraat (N368) in Aartrijke vernieuwen. De huidige asfaltlaag is aan vernieuwing toe. 

AWV zal over een afstand van 100 meter de asfaltlaag op een deel van de Eernegemsestraat (N368) vernieuwen. Tevens worden in dit wegvak ook alle inspectieputten aangepast en op hoogte gebracht. Op het einde van de werken worden de wegmarkeringen terug aangebracht. 

Locatie

De werken aan het wegdek op de Eernegemsestraat vinden plaats tussen het kruispunt met de Engelstraat tot aan het kruispunt met de Dorpswegel en de Noordstraat. De Eernegemsestraat wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Het kruispunt met de Engelstraat blijft open. Het kruispunt met de Noordstraat is afgesloten. De Dorpswegel wordt niet afgesloten, daar is in- en uitgaand verkeer nog steeds mogelijk.

Duur werken

De werken starten op woensdag 24 augustus en zullen – afhankelijk van de weersomstandigheden – één weekje duren, tot en met woensdag 31 augustus, zodat alles klaar is tegen de start van het nieuwe schooljaar.

Hinder en omleidingen

Automobilisten die uit de richting van Zedelgem komen, worden omgeleid via de Engelstraat en Brugse Heirweg; het verkeer uit de richting van Jabbeke wordt omgeleid via de Brugse Heirweg en Engelstraat. Fietsers en voetgangers worden niet omgeleid en zullen de werfzone tijdens de werken nog steeds veilig in en uit kunnen rijden via het voetpad. Zwaar verkeer wordt tijdens de werken omgeleid via de Torhoutsesteenweg en de Oostendse Steenweg (N32-N33).

Meer weten?

De laatste informatie over de werken vind je op wegenenverkeer.be/zedelgem .