Gebouw Groene Meersen op een zonnige dag.

Groene Meersen hervat terug alle activiteiten na succesvolle bestrijding rattenplaag

2 januari 2024

Met ingang van 2 januari 2024 kunnen alle activiteiten terug doorgaan in de infrastructuur van vrijetijdssite De Groene Meersen waar zich het gemeentelijke zwembad, sporthallen, het jeugdcentrum en ook de bibliotheek bevinden. 

Ook de cafetaria is weer open vanaf 5 januari om 17u00.

Eten en drinken mag terug

Na vaststelling van een rattenplaag eind november 2023 had het Zedelgemse gemeentebestuur beslist om de cafetaria op De Groene Meersen tijdelijk te sluiten en activiteiten in De Groene Meersen met catering, eten en drinken te verbieden. 

Burgemeester Annick Vermeulen: “De bestrijding van de ratten is professioneel aangepakt en in fases gebeurd. Intussen hebben we ook infrastructuurwerken uitgevoerd en samen met nog preventieve maatregelen kunnen we stellen dat de site De Groene Meersen met inbegrip van de cafetaria weer volledig opengesteld kan worden voor alle activiteiten met consumptie eten en drank. We zijn hier zeker blij om en kunnen dan ook iedereen gerust stellen. De afsluitende reiniging en desinfectie is gebeurd op zaterdag 30 december 2023, helemaal volgens vooropgesteld plan.“

Nieuwjaarsreceptie voor inwoners Zedelgem traditioneel op eerste zondag van de maand

Burgemeester Annick Vermeulen: “Ook kan de gemeente volgens haar traditie de nieuwjaarsreceptie voor de inwoners in De Groene Meersen op zondag 7 januari aanbieden. Zedelgemnaren zijn welkom vanaf 11u00 tot 14u00. We feesten het nieuwe jaar in met zoals gewoonlijk animatie voor de kinderen, drankjes en hapjes en een live-optreden van Jan Wuytens en muzikanten. We zullen er toasten op een gezond, gelukkig en bruisend nieuw jaar voor onze gemeente en alle inwoners.”