Een schilderij werd gemaakt in de mooie open natuur.

Gezocht: jonge makers

20 juni 2018

Het intergemeentelijk cultureel samenwerkingsverband Ginter start een zoektocht naar ‘jonge makers’ uit de regio. De bedoeling is om vanaf het najaar 2018 samen met dit jong en creatief talent mogelijkheden tot ondersteuning en samenwerking op te zetten.

Ben jij een startende regisseur, theatermaker, geluids- of audiovisueel kunstenaar, fotograaf, acteur, danser, choreograaf, illustrator, tekenaar, ontwerper, beeldend of textielkunstenaar, schrijver, dichter, performer, muzikant, comedian of actief in een ander kunstambacht? Dan is Ginter op zoek naar jou!

Ginter is de intergemeentelijke culturele samenwerking van Gistel, Ichtegem, Koekelare, Kortemark, Oudenburg, Torhout en Zedelgem. “In eerste instantie willen we met de projectvereniging in kaart brengen welke jonge makers afkomstig zijn uit de regio”, licht voorzitter Peter Velle toe. “Onder ‘jong’ verstaan we kunstenaars tot en met 35 jaar. Het gaat zowel over ‘starters’, of mensen die nog in opleiding zijn, als over makers met een reeds opgebouwde staat van dienst.”

“In tweede instantie willen we peilen naar de noden die er bij hen leven. Wat zijn de belangrijkste stimulansen die zij nodig hebben (of missen) bij het opbouwen van ervaring of het creëren van kansen? Op basis van deze bevraging zal Ginter dan nagaan op welke manier wij de ontwikkeling van jonge makers en kunstenaars in de regio kunnen ondersteunen.”

Herken je jezelf in één van de bovenstaande categorieën en wil je graag dit traject helpen opzetten? Mail dan je contactgegevens naar info@ginter.be. 

Meer info en een overzicht van alle vrijetijdsactiviteiten in de regio is te vinden op www.ginter.be.

 

Foto: een werk van Sidney Aelbrecht © Alexander D'hiet.