Gemeentelijke cijfers corona-hinderpremies handelaars en ondernemers beschikbaar

Dat het coronavirus hard toeslaat en vele slachtoffers onder de mensen en in verschillende sectoren maakt, is helaas een feit dat nu al verschillende weken aanhoudt. Omwille van de corona-maatregelen hebben handelaars en sommige bedrijven verplicht de deuren moeten sluiten. Om hen financieel te steunen werd door de Vlaamse overheid een corona-hinderpremie in het leven geroepen. Deze premie bedraagt 4.000 euro voor bedrijven met een fysieke inrichting die verplicht volledig moeten sluiten. 

De Vlaamse overheid heeft zonet het aantal aangevraagde hinderpremies bekend gemaakt.

Voor de gemeente Zedelgem zijn er 454 hinderpremies aangevraagd waarvan er 377 uitbetaald zijn voor een bedrag van 4.000 euro per hinderpremie. Niet alle aangevraagde premies worden uitbetaald, dit is het geval als ingediende dossiers onvolledig zijn, zo meldt de betrokken overheid.

Verder hebben ook 297 handelaars in Zedelgem een bedrag van 160 euro per dag als extra steunmaatregel ontvangen bovenop de bovenvermelde hinderpremie. Dit betreft een dagelijkse bijdrage voor elke bijkomende verplichte sluitingsdag sinds 6 april 2020.

Op de website www.vlaio.be/coronahinderpremie-cijfers kan je nu ook per provincie en gemeente vinden hoeveel aangevraagde en uitbetaalde premies er al zijn.