Gemeentebestuur, veiligheids- en hulpdiensten waarborgen openbare veiligheid na brand

In een bewonersbrief aan de bewoners van de Groenestraat (van rotonde De Groene Meersen tot aan Papyrus) en de Jos Vereeckestraat informeert het gemeentebestuur Zedelgem over de openbare veiligheid naar aanleiding van de uitslaande brand die er plaats vond in de nacht van 13 op 14 maart 2019.

De uitslaande brand van afgelopen woensdagnacht heeft indruk gemaakt op de buurtbewoners en heeft voor ongerustheid gezorgd met betrekking tot de openbare veiligheid. Het gemeentebestuur heeft daar alle begrip voor en wenst daarom volgende informatie te communiceren:

  • er zijn geen slachtoffers gevallen
  • het medisch interventieteam was snel ter plaatse om hulp te bieden daar waar nodig
  • er zijn op geen enkel moment gevaarlijke of giftige gassen vrijgekomen
  • het tankstation is volledig gevrijwaard
  • de veiligheids- en hulpdiensten en de technische dienst van de gemeente hebben het nodige gedaan om de openbare veiligheid te waarborgen en de verkeersveiligheid en omleidingen te garanderen

Om veiligheidsredenen is er tijdelijk onderbreking van gas en elektriciteit. Samen met de hulpdiensten zal de nutsmaatschappij Fluvius hierin zo snel als mogelijk het nodige doen om de energietoevoer terug te activeren.

Het gemeentebestuur, de veiligheids- en hulpdiensten, de technische dienst werken samen om de openbare veiligheid in de gemeente en haar inwoners te waarborgen en moeten daarom soms tijdelijke maatregelen nemen die wat hinder met zich kunnen meebrengen. 

Het gemeentebestuur en de betrokken veiligheids- en hulpdiensten danken de bewoners voor hun begrip en medewerking.

Foto N.B.