Het lokaal bestuur schenkt de cheque aan het goede doel Kom op Tegen Kanker.

Gemeente Zedelgem schenkt 7.919,15 euro aan goede doel Kom Op Tegen Kanker

27 september 2021

Gemeente Zedelgem zet sinds vele jaren actief de schouders onder het goede doel KOTK (Kom Op Tegen Kanker). In 2019 was Zedelgem middagstad van de 1.000 km en kreeg het lokaal bestuur het officiële label ‘Gemeente die opkomt tegen kanker’ toegekend. Ook dit jaar draagt Zedelgem weer stevig bij in de strijd tegen deze vreselijke ziekte, vele burgers steunden de acties in de bibliotheek, het gemeentehuis, recyclagepark en de lokale dienstencentra: in de Zedelgemse bib ging een boekenverkoop door en de lokale dienstencentra, het gemeentehuis en het recyclagepark organiseerden de jaarlijkse Azaleaverkoop. De opbrengst gaat integraal naar het goede doel Kom Op Tegen Kanker. 

Boekenverkoop bibliotheek Zedelgem brengt 4.419,15 euro op

De bibliotheek organiseerde van 1 maart tot 1 september 2021 een boekenverkoop van “afgevoerde bib-materialen” zoals (jeugd)boeken, strips, cd’s, dvd’s en tijdschriften die uit het actuele bib-materiaal verwijderd worden, maar zeker nog mooi en kwalitatief zijn en aangekocht konden worden tegen zeer zachte prijsjes. Bovendien werd de Zedelgemnaar ervan geïnformeerd dat elke aankoop een duitje in het zakje voor het goede doel was dit jaar. Dat deze formule heeft gewerkt, bewijst de mooie opbrengst van de boekenverkoop: 4.419,15 euro!

Burgemeester Annick Vermeulen en schepen van Welzijn Ellen Goes“Hartverwarmend is het om te zien hoeveel Zedelgemnaren ingegaan zijn op deze warme actie. Een goed idee van onze lokale bib en schitterende opbrengst voor Kom Op Tegen Kanker! Ook de plantjesverkoop kon dit jaar op veel steun rekenen. Dat deze acties samen 7.919,15 euro opbrengen, mogen we oprecht dankbaar voor zijn. Het toont ook aan dat we als gemeentebestuur samen met de bevolking verder willen strijden tegen deze vreselijke ziekte die iedereen in zijn greep kan krijgen. Wetenschappelijk onderzoek en welzijn-acties voor kankerpatiënten verder ondersteunen, daar staan wij 200% achter en zo draagt de gemeente haar steentje bij”.

Verkoop plantjes in gemeentelijke diensten brengt 3.500 euro op

Onder het motto “Elk plantje helpt een handje” werd de traditionele plantjesverkoop van KOTK via de lokale dienstencentra, bib, recyclagepark en het gemeentehuis van de gemeente georganiseerd. Dat mensen hun weg naar de dienstencentra vinden om er het goede doel te steunen is wel duidelijk: “Dit is een prachtig resultaat op twee fronten, naast de boekenverkoop levert de plantjesverkoop ook een stevig bedrag op voor KOTK en dit met aandenken en steun voor dorpsgenoten die met kanker te maken krijgen.” aldus de schepen van Welzijn en de burgemeester.