Het lokaal bestuur met leerlingen van basisschool De Fonkel.

Gemeente Zedelgem overhandigt cheque Operatie Proper van 850 euro aan basisschool De Fonkel Aartrijke

21 oktober 2022

Om de strijd aan te vatten tegen zwerfvuil besliste gemeente Zedelgem in 2017 om deel te nemen aan Operatie Proper van Mooimakers.be. Operatie Proper is een project waarbij scholen en jeugdverenigingen meehelpen in de strijd tegen afval en zwerfvuil. Hiervoor krijgen de deelnemers dan een financiële beloning en engageert gemeente Zedelgem zich mee als bestuur voor de opvolging van de actieplannen waarvan ze ook de rapportering doet naar de organisatie Mooimakers van de Vlaamse overheid .

Kikkervuilnisbakken

De Fonkel doet voor het tweede jaar op rij mee aan Operatie Proper. Hiervoor kreeg De Fonkel al een mooie financiële beloning. De school heeft beslist om die beloning te gebruiken om kindvriendelijke kikker-vuilnisbakken aan te kopen. Naast de nieuwe vuilnisbakken neemt de school ook nog heel wat andere maatregelen om afval en zwerfvuil te vermijden. Als er klassen op uitstap gaan wordt er altijd voor gezorgd dat er geen afval achtergelaten wordt en sterker nog… er wordt zelfs actief aan de slag gegaan om zwerfvuil op te rapen.

Zoveel inspanning verdient dan ook een bedanking en een beloning. Dankzij Operatie Proper van Mooimakers kan gemeente Zedelgem een bedrag overmaken van 850 euro aan De Fonkel.

Basisschool De Fonkel heeft alweer een nieuw actieplan ingediend en krijgt er dit schooljaar het gezelschap bij van een 2de basisschool uit Zedelgem namelijk VBS Zedelgem dorp. 

Meer info over Operatie Proper: mooimakers.be/educatie/operatie-proper