Een meisje is aan het bellenblazen.

Gemeente Zedelgem organiseert gratis noodopvang voor kinderen basisonderwijs op 9,10,12 en 13 november

Nu de herfstvakantie verlengd is tot en met zondag 15 november 2020, heeft het gemeentebestuur van Zedelgem beslist om ook de gemeentelijke noodopvang voor kinderen van het basisonderwijs te verlengen. Ouders met kinderen die in het lager onderwijs schoollopen kunnen zich nu al inschrijven voor de noodopvang op maandag 9 en dinsdag 10 november, maar nu wordt deze noodopvang ook georganiseerd op donderdag 12 en vrijdag 13 november. 
 

Deze noodopvang is gratis en gaat door in het jeugdcentrum op site De Groene Meersen.

Let wel: deze noodopvang is bedoeld voor kinderen waarvan de ouders niet kunnen telewerken of geen verlof kunnen nemen en dit met een attest van de werkgever aantonen.

Kiss & walk zone

We starten de opvang om 7 u. en sluiten de deuren om 18 u.  Dit wil zeggen dat je tussen 7 u. en 9 u. je kinderen kan brengen en je ze tussen 16.30 u. en 18 u. terug kan ophalen.

Er wordt een kiss & walk zone georganiseerd rondom het gebouw van het jeugdcentrum in De Groene Meersen (open van 7u. tot 9u. en van 16.30  tot 18 u.). Deze kiss & walk is enkel te voet toegankelijk, ouders parkeren op de parking en volgen de stapzone naar het juiste bubbel-lokaal.

Aan de verschillende ingangen staat een begeleider die de kinderen opvangt en naar hun bubbel begeleidt.

Ouders komen de gebouwen niet binnen!

De kleuters zitten in de instuif (via kant bib ), de kinderen uit de lagere school zitten in de polyvalente zaal (via kant voetbalvelden).

 

Inschrijven en registreren

Inschrijven kan via inschrijvingen.zedelgem.be/

Registreren

Registeren is verplicht! Zo beschikken we meteen over de juiste contactgegevens en medische fiche.  

Registreren doe je als volgt:

  • Via inschrijvingen.zedelgem.be maak je een gezinsaccount aan. Je voegt de gezinsleden toe en vult de medische fiche in. Hou je wachtwoord en login bij, want dit heb je nodig om in te schrijven, je attesten te downloaden of je gegevens aan te passen.

  • Ben je geregistreerd? Dan kan je inschrijven:

Op inschrijvingen.zedelgem.be log je in en voer je de inschrijving in. Je krijgt je bevestiging in je mailbox.

Welke maatregelen nemen we?

• Kinderen en animatoren wassen regelmatig de handen: bij aankomst, na elke activiteit, voor en na het eten, bij het toiletbezoek. Er wordt voldoende zeep en handgel voorzien.

• We voorzien een aparte ruimte voor als er iemand ziek wordt en voorzien een uitgebreide EHBO-kit.

• Was als ouder je handen vooraleer je je kind komt afzetten of ophalen.

• Kinderen afzetten en ophalen gebeurt zo veel mogelijk door dezelfde ouder. Je bewaart ten allen tijde 1,5 meter afstand van animatoren, andere ouders, kinderen...

• Alle kinderen worden via de kiss & walk afgezet en opgehaald bij hun eigen bubbel, ouders komen niet binnen in de gebouwen.

• Zorg voor een genaamtekende herbruikbare drinkfles voor je kind(eren). Voorzie ook andere spullen van een naametiket.

• Kinderen en jongeren die ziek zijn of waren (symptomen in de voorbije 5 dagen) kunnen niet deelnemen aan de speelpleinwerking. Wees hier voor iedereens veiligheid eerlijk in.

• Kinderen uit risicogroepen kunnen enkel deelnemen op doktersattest. Raadpleeg bij twijfel je arts.

 Hou er rekening mee dat tijdens de herfstvakantie maatregelen kunnen wijzigen onder invloed van nieuwe evoluties i.v.m.  het virus. 

Ouders met vragen kunnen telefoneren naar: 050 28 86 02