Lokaal bestuur bij de opening van het eerste digipunt.

Gemeente Zedelgem opent eerste digipunt

2 juni 2023

Foto v.l.n.r.: digihelpers Joren Vercruysse, Dieter Blancquaert en Wilfried De Corte met Liesbet Vandenbussche (coördinator bibliotheek) en burgemeester Annick Vermeulen.

Iedereen digitaal is nog geen realiteit. Er zijn nog altijd mensen die geen computer of internetverbinding hebben. Anderen kunnen niet goed werken met apps op hun smartphone of programma’s op hun laptop. Soms raken ze de weg kwijt op een website of op online formulieren.

Burgemeester Annick Vermeulen: “Omdat veel dienstverlening nu online verloopt, missen deze mensen veel kansen in onze samenleving. Om dit aan te pakken opent Zedelgem haar eerste digipunt. Vanaf juni kan iedereen terecht in Bibliotheek Zedelgem voor gratis hulp bij digitale ondersteuning.”

Digihelpers helpen je online op weg

In een digipunt staan vrijwillige digihelpers klaar om te helpen. Zo kunnen ze de bezoekers leren hoe ze op de computer een CV maken, online een opleiding volgen, een tax-on-web invullen, met Smartschool werken, videobellen met de smartphone, online een premie aanvragen, met een app een trein-of busticket betalen en zoveel meer. Heel rustig, stap voor stap. Zo wil gemeente Zedelgem ervoor zorgen dat haar inwoners online meer kunnen.

Meer digipunten in de toekomst

Vanaf juli zullen inwoners ook terechtkunnen voor ondersteuning in het digipunt  van Kringloopwinkel ’t Rad Zedelgem. In samenwerking met Oranje zal in augustus het derde digipunt haar deuren openen in Fazantenlaan 93.

Een gratis laptop of tablet in de uitleendienst 

De digipunten van gemeente Zedelgem beschikken ook over een uitleendienst. Inwoners kunnen tijdelijk een laptop of tablet ontlenen. Tijdens een opstartmoment op afspraak krijgen ze hulp door de digihelper om met het toestel te werken.

 

Digipunt in Bibliotheek Zedelgem, Stadionlaan 50, 8210 Zedelgem: Open vanaf 7 juni 2023 op woensdag van 16u00 tot 19u00 en op zaterdag van 9u30 tot 12u30.