Het lokaal bestuur steunt de coachingstrajecten op maat van haar lokale ondernemers.

Gemeente Zedelgem ondersteunt coachingstrajecten op maat van haar lokale ondernemers

3 december 2021

Het hoeft niet meer gezegd dat corona een enorme impact heeft gehad op de zelfstandige ondernemers, handelaars, horeca, vrije beroepers en dienstverleners. “De overgrote meerderheid van de ondernemingen moest hun fysieke zaak sluiten tijdens de eerste lockdown-periode. Maar de impact van het coronavirus bleef verder duren en voor velen kwam een tweede sluiting of sterk beperkende maatregelen.” zegt schepen van lokale economie Ann Devriendt.
Ondertussen kennen we voortdurend nieuwe corona-golven. “Ondernemers moeten zich continu her-uitvinden. Met nieuwe veerkracht hebben veel ondernemers zich opnieuw georiënteerd, maar vragen zich af of ze wel een goede weg ingeslagen zijn en goed bezig zijn.” aldus de bevoegde schepen.

Met toelage motiveert Zedelgem haar ondernemers tot professionele coaching op maat

Gemeente Zedelgem wil daarom een motivator zijn om de ondernemers aan te sporen om zich te laten bijstaan door professionele coaches.  

Als lokale steunmaatregel voor Zedelgemse handelaars, KMO-zaakvoerders, freelancers, HORECA-uitbaters, vrije beroepen, enz… keurde de gemeenteraad op 28 oktober 2021 een toelagereglement goed, die ondernemers toelaat om een persoonlijk coachingstraject te volgen.

Het gaat om volgende coachingstrajecten:

  • Quickwin: neem een helikoptervlucht over je onderneming en ontvang verschillende quick-wins waarmee je meteen aan de slag kan.
     
  • Financieel klankbord: krijg antwoord op je financiële vraagstukken, stippel een financieel traject uit of ga je op zoek naar (alternatieve?) financieringsbronnen voor je onderneming.
     
  • Leiding geven: ontwikkel jouw persoonlijk leiderschap en leer omgaan met personeelsuitdagingen.

Individuele trajecten op maat 

De individuele trajecten op maat kunnen gevolgd worden bij UNIZO en kosten 230 à 250 euro. Men hoeft hiervoor geen UNIZO-lid te zijn.

Ieder coachingstraject komt eenmalig in aanmerking voor de toelage.

“De gemeente neemt 50% van het inschrijvingsrecht ten laste met een maximum van 250 euro per onderneming. Dit voor een periode met ingang op 1 december 2021 en eindigend op 31 december 2022.” zeggen schepen Ann Devriendt en burgemeester Annick Vermeulen.

Ondernemersloket Zedelgem

Voor meer informatie kan er contact opgenomen worden met het ondernemersloket van de gemeente: mail naar ondernemersloket@zedelgem.be of bel 050 288 330.