Het lokaal bestuur bij het vaccinatiecentrum De Groene Meersen.

Eerste inwoners van Zedelgem en Jabbeke geprikt in VC De Groene Meersen

Op dinsdag 23 februari om 9u. werden de deuren van het vaccinatiecentrum De Groene Meersen officieel geopend. De eerste Zedelgemnaren en Jabbekenaren werden toen van een eerste vaccinatie voorzien. Er werden op de startdag 200 eerstelijnshulpverleners uitgenodigd waarvan 180 zich effectief hebben aangemeld. Met een percentage van 90% kan dit dus zeker een succes genoemd worden!

Vorige week werden de eerste uitnodigingen de deur uitgestuurd vanuit VC De Groene Meersen. Met de eerste levering konden in totaal 200 mensen gevaccineerd worden. De doelgroep die hiervoor in aanmerking kwam, waren de eerstelijnshulpverleners, zoals huisartsen, thuisverpleegkundigen, tandartsen… Deze week werd er enkel op dinsdagvoormiddag gevaccineerd en dit gedurende vier uren. Volgende week dinsdag 2 maart is het vaccinatiecentrum opnieuw geopend maar dit keer in de namiddag en avond. Dan worden opnieuw 200 zorgverleners verwacht. 

De startdag was de officiële aftrap van de vaccinatiecampagne in Zedelgem en Jabbeke. De komende maanden zullen hier ruim 25.0000 inwoners op een prik kunnen rekenen.