Een warme oproep van de gemeente aan haar buurtcomités, Zedelgem helpt!

Om onze gezondheid te beschermen moeten we met z’n allen afstand houden en in ons ‘kot’ blijven. Het is voor veel mensen zoals alleenstaanden, ouderen, kwetsbaren, maar ook voor veel gezinnen en kinderen een harde en soms zeer eenzame periode om zo in ‘quarantaine’ te moeten leven. Het kan letterlijk en figuurlijk voor een opgesloten gevoel zorgen, dat best wel voor druk en problemen kan zorgen bij mensen. We moeten helpen waar we kunnen om dit te voorkomen en schade te beperken.

Zet je in voor je buurt, voor je buren

Zedelgem en haar deelgemeenten zijn gemoedelijke gemeenschappen, met gezellige buurten en met normaal gezien veel leven in de brouwerij, activiteiten en samenkomsten. Daarom doet de gemeente een warme oproep naar haar buurtcomités met de vraag om zich nù, meer dan ooit, actief te willen inzetten voor de buurt.

Buurtcomités kunnen buren warm maken om af en toe wat tijd te nemen voor buren die kwetsbaar zijn zoals mensen die ouder, alleenstaand of minder mobiel zijn. Een telefoontje slaan met je naaste buur of boodschappen meebrengen, de vuilnisbakken buiten zetten, hulp bieden of zoeken hoe een praktisch probleem op te lossen enzovoort.

In bijlage onderaan (deze pagina) vind je strooibriefjes/invulbriefjes om te gebruiken: vul ze in en steek ze in de brievenbussen. Of geef ze door aan mensen om hetzelfde in hun wijk of gebuurte te doen!

Hou je buurt op de hoogte

  • Volg de updates van FOD Volksgezondheid via www.info-coronavirus.be of contacteer hen via het gratis nummer 0800 14 689
  • Volg updates over maatregelen in de gemeente via www.zedelgem.be en de groene coronaknop die doorlinkt naar informatie en nieuws
  • Voor alle vragen: de gemeente is alle dagen bereikbaar het algemeen nummer 050 2883 330

Heb je zelf nog vragen of suggesties? Laat ze ons weten.

Bedankt voor alle hartverwarmende gebaren tegenover elkaar, nù zeker in het teken van solidariteit in je buurt, dank je. Zedelgem helpt!

“ Een warme oproep van gemeente Zedelgem aan onze buurtcomités”