Het lokaal bestuur met de vlag van Zedelgem.

Digitale workshop voor lokale ondernemers

22 april 2021

Digitale workshop moet ondernemers kans geven om beleid lokale economie van gemeente Zedelgem mee te helpen bepalen

Het gemeentebestuur van Zedelgem geeft inspraak aan de lokale handelaars om het beleid op het vlak van lokale economie mee te helpen bepalen. Gemeente Zedelgem gaat hiervoor in zee met een externe partner, het consultancybureau URBAN-IMPACT. De gemeente Zedelgem wil voluit gaan voor een nieuwe dynamiek op vlak van handel en beleving in de verschillende kernen van de gemeente. De inwoners -en ondernemersbevraging die de gemeente een paar maanden geleden lanceerde werd ondertussen verwerkt. 

Stijn De Meurisse (URBAN-IMPACT)“Met een ruim aanbod aan detailhandel en KMO’s mag men best fier zijn op de diversiteit aan ondernemersactiviteit in Zedelgem. Die fierheid weerspiegelt zich alleen niet in de resultaten van onze enquête. Zo is de perceptie van Zedelgem als middenstandsgemeente bij ondernemers relatief laag. Ook bij inwoners werd een lage perceptie gemeten van Zedelgem als ondernemende gemeente. Zowel rond de aantrekkingskracht van de deelkernen (Zedelgem, Loppem, Veldegem, Aartrijke en De Leeuw) als rond de winkelbeleving is er nog wel wat verbeteringsmarge. Zo zien we dat slechts 56% van de inwoners het aangenaam winkelen vindt in hun gemeente. “

Rond dit en heel wat andere thema’s wou de gemeente samenzitten met z’n ondernemers om zo het visie – en beleidsplan verder vorm te geven. De geplande fysieke workshops werden door corona helaas noodgedwongen uitgesteld. Om ondernemers op korte termijn toch de kans te geven om waardevolle input te leveren werd een digitale workshop uitgewerkt waar men via een interactief werkbord de kans krijgt om verschillende acties, ideeën, voorstellen, .. te lanceren en beoordelen. 

Ann Devriendt (schepen lokale economie): “Door de onzekerheid rond corona werd besloten om aan de hand van een virtuele sessie met ondernemers in dialoog te gaan. De interactieve tool die ontwikkeld werd is een eenvoudige en toegankelijke manier om als ondernemer een bijdrage te leveren aan de totstandkoming van het visie – en beleidsplan lokale economie. In een latere fase, ergens midden juni, hopen we een fysieke bijeenkomst te organiseren waar we samen een aantal ideeën verder vorm kunnen geven. We hopen heel wat van onze Zedelgemse ondernemers te mogen verwelkomen om samen de aantrekkingskracht van onze lokale economie en handelaars verder te versterken, temeer we ons in een bijzondere periode bevinden!”

 Deze actie kadert binnen de campagne Zedelgem verbindt.onderneemt.beleeft

De workshop gaat door op woensdag 28 april – 19u45.
Inschrijvingslink voor de handelaars:  https://urban-impact.be/workshop-ondernemers-zedelgem.

Deelname is enkel mogelijk na inschrijving.

Digitale workshop voor lokale ondernemers