Dienstencentrum De Pasterelle in Loppem terug open

Sinds maandag 3 december 2018 is het lokaal dienstencentrum De Pasterelle in Loppem terug open en operationeel.

Op zondag 27 mei 2018 werd De Pasterelle getroffen door een zware blikseminslag. Het gebouw liep veel schade op waardoor de accommodatie gedurende verschillende maanden onbruikbaar was en de gemeente het lokaal dienstencentrum moest sluiten voor het publiek. “We zijn heel blij dat alle herstellings- en vernieuwingswerken afgerond zijn en we De Pasterelle opnieuw kunnen openstellen voor dienstverlening aan de burger” zegt voorzitter van het OCMW Ann Devriendt.  “Tijdens de maand december krijgt elke bezoeker een gratis tas koffie aangeboden om deze heropening te vieren!”

Het dak van De Pasterelle werd volledig vernieuwd, maar ook de elektriciteitsvoorzieningen en het veranda dak glas moesten volledig hersteld worden. Op de eerste verdieping zijn overal nieuwe vloeren en plafonds geplaatst.

In De Pasterelle, in de Ieperweg 11, kan je iedere middag terecht voor een warme maaltijd. Je dient een warme maaltijd wel een dag op voorhand voor 16u te reserveren. Ook de cafetaria is terug open en de lokalen kunnen gehuurd worden. Het wassalon is terug in gebruik en je kan er ook terug terecht om een douche te nemen.

Volgende activiteiten zijn gepland:

  • Breiclubje: iedere maandagnamiddag
  • Zoete zonde: Woensdag 12/12 vanaf 13.30 u. (vooraf inschrijven)
  • Bingo: donderdag 20/12 om 13.45 u. (vooraf inschrijven)

Openingsuren De Pasterelle: elke weekdag van 11 tot 16 u., op vrijdag tot 14 u.

Contact: 050 25 01 37 - de.pasterelle@zedelgem.be