Afbeelding van een voorbeeld hoe je frisse lucht creëert.

De mobiele demowoning - Gezond (t)huis

7 november 2023

Gezonde lucht in huis?

Wist je dat de Vlaming gemiddeld 85% van de tijd binnen doorbrengt, waarvan een groot deel in eigen woning? We staan er meestal niet bij stil, maar denk bijvoorbeeld alleen al aan de tijd dat je slaapt of doorbrengt in de woonkamer en keuken. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat de kwaliteit van de binnenlucht meestal slechter is dan die van de buitenlucht. 

Een gezonde binnenlucht is super belangrijk voor een goede gezondheid en een gezonde thuis!

 

Ongezonde lucht in je huis?

Als je de lucht niet voldoende ververst door verluchten en ventileren, dan kunnen schadelijke stoffen niet weg en adem je ze in. Denk hierbij aan verbrandingsproducten, stoffen uit bouwmaterialen, meubels, gordijnen, luchtverfrissers, ... De lucht wordt ook vervuild door onze ademhaling en andere activiteiten zoals poetsen, sommige hobby’s, klussen en knutselen.

Daarnaast is vocht vaak een probleem, waardoor je bijvoorbeeld schimmelproblemen kan krijgen, meer huisstofmijt…

 

De mobiele demowoning geeft je tips!

De ‘mobiele demowoning’ is een miniatuurhuisje waarin je snel per kamer situaties kan herkennen waarin soms wel iets fout loopt. Intergemeentelijke preventiewerker, Charlotte Hoeman, helpt je die problemen op te sporen en bekijkt graag samen met jou hoe je ongezonde lucht in je woning kan vermijden of hoe je ze kan aanpakken.

De mobiele demowoning komt naar Zedelgem

We verwelkomen je graag op dit gratis voorlichtingsmoment:

  • Wanneer? Donderdag 16 november van 10u00 tot 12u00
  • Waar? Aan de Sociale Kruidenier Zedelgem (Sint-Laurentiusstraat 28, 8210 Zedelgem)