De Lijn hervat normale reisweg buslijn 72 vanaf 7 juni: vanaf dan vervalt bushalte Zedelgem zwembad (vaccinatiecentrum)

Vanaf 7 juni hervat vervoersmaatschappij De Lijn terug de normale reisweg van buslijn 72: vanaf dan vervalt bushalte Zedelgem zwembad(vaccinatiecentrum)

Vanaf maandag 7 juni 2021 hervat De Lijn terug het normale reistraject van buslijn 72 (Brugge-Loppem-Zedelgem), dit is overeengekomen tussen de Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn en het gemeentebestuur van Zedelgem. Dit betekent dat vanaf 7 juni alle haltes, die tijdelijk niet meer bediend werden als gevolg van het gewijzigde reistraject,  opnieuw in gebruik worden genomen. Het betreft de bushaltes: Zedelgem Groenhove, Station, Hamersvelde, Pierlapont en Merkemveld. Deze bushaltes worden dus vanaf 7 juni terug bediend en dit tot en met de invoering van het nieuw openbaar vervoersplan.

Door het terug opnemen van de normale reisweg van buslijn 72 komt de bediening van  bushalte Zedelgem zwembad (vaccinatiecentrum), de bushalte die werd ingericht voor een vlotte bereikbaarheid van vaccinatiecentrum De Groene Meersen, te vervallen. Deze bushalte werd voornamelijk voorzien om de bereikbaarheid van het vaccinatiecentrum met het openbaar vervoer voor onze (hoog)bejaarde bewoners vlotter te laten verlopen. Nu deze doelgroep gevaccineerd is en het openbaar busvervoer veel minder gebruikt wordt om tot aan het vaccinatiecentrum te komen, kan bushalte Zedelgem zwembad stopgezet worden en dit eveneens met ingang van 7 juni. Bushalte Groenestraat is dan de dichtstbijzijnde bushalte naar vaccinatiecentrum De Groene Meersen.

Vervoersmaatschappij De Lijn zal de reizigers hier vanzelfsprekend ook over informeren via verschillende kanalen zoals: