Maak een afspraak

De 1000 km voor Kom op tegen Kanker

Het hemelvaartweekend is al enkele jaren 1000 km-weekend. Dan gespen enkele duizenden dapperen hun fietshelm vast, klikken ze hun schoenen in de pedalen, en fietsen ze ten voordele van de strijd tegen kanker. Elk deelnemend team zamelt in de aanloop naar het evenement minstens 5.000 euro in voor kankeronderzoek. 

Zedelgem middaggemeente
Deze 10de editie van de 1000 km wordt een echte feesteditie waar vier middagsteden met veel enthousiasme aan meewerken. Op 
31 mei 2019 is Zedelgem middaggemeente. Dit houdt in dat de renners van Mechelen naar Zedelgem fietsen en terug. De middagsteden zorgen voor een warme welkom voor de fietsers, leggen hun bezoekers en toeschouwers in de watten en strijden mee om de Trofee van de Langste Erehaag van deze 10de editie te vormen.

De Groene Meersen evenementendorp
Jouw gemeente zal het evenementen en rennersdorp organiseren in De Groene Meersen. Daar zullen vanaf 10 tot 17 u. alle activiteiten plaats vinden: onthaal van de renners, optredens en muziek, kinderanimatie en doorlopend eet en drankgelegenheid. We maken er een topdag van, zorg dat je erbij bent!

Vorm mee de Langste Erehaag
Zedelgem geeft de renners graag een warm welkom. De gemeente gaat de concurrentie aan met de drie andere middagsteden om de Trofee van de Langste Erehaag te winnen! De erehaag wordt gevormd vlak voor de aankomst van de fietspelotons, tussen 11.30 en 11.45 u. zal dat ongeveer zijn. Een gerechtsdeurwaarder komt alle deelnemers tellen. Ook tijdens het vormen van de langste erehaag zal de gemeente samen met haar inwoners voor sfeer en gezelligheid zorgen zodat we een echt kippenvelmoment beleven als we de fietsers onthalen en ze ons evenementendorp binnen rijden.

Kom op en help mee!

Wil jij graag meehelpen om er in Zedelgem een succes van te maken? We hebben heel wat helpende handen nodig op:

  • Woensdagmiddag 29 mei van 14.00 tot 18.00 u.
  • Vrijdag 31 mei tussen 7.00 en 17.00 u.

Je kan je opgeven om als individueel vrijwilliger mee te helpen:

  • met de opbouw/afbraak van het evenementendorp
  • meehelpen op de parking
  • bonnetjes verkopen, toilet …
  • helpen bij het opruimen van het evenementendorp

Of als groep/vereniging/organisatie/school:

  • een eet/drankstandje uitbaten en bemannen
  • een activiteit organiseren waaraan derden kunnen deelnemen: bv. sjorren door de Scouts, met een school decoratiemateriaal maken om de Langste Erehaag voor de renners mee te versieren
  • zorgen voor een ludieke act langs de Langste Erehaag

Wil je je inschrijven als vrijwilliger? Klik dan hier 
Heb je zelf nog een leuk idee? Contacteer ons via sport@zedelgem.be of 050 288 330.