De affiche van coronasteun voor jongeren en studenten.

Coronasteun voor jongeren en studenten via OCMW

27 juli 2021

Ook jongeren en studenten worden zwaar getroffen door de coronacrisis. De federale regering maakt extra middelen vrij om deze doelgroep te ondersteunen. Heb je hulp nodig? Aarzel niet en vraag meteen om raad bij het OCMW!

Geen studentenjob meer? Stijgend aantal facturen? Moeilijkheden op het einde van de maand? Sociaal isolement? ... De coronacrisis treft ook de generatie van 18- tot 25-jarigen. Bewust van de moeilijkheden die jongeren het voorbije jaar hebben ervaren, heeft de federale regering 24 miljoen euro vrijgemaakt om hen te ondersteunen.

Voor wie?

Deze maatregel 'Zoom 18/25' is er voor:

  • Alle jongeren tussen 18 en 25 jaar
  • Alle studenten jonger dan 25 jaar die een voltijdse studie aanvangen, hernemen of voortzetten
  • Alle studenten ouder dan 25 jaar die met hun studies voor hun 25ste startten

Ook wie een beurs of kinderbijslag ontvangt, kan deze steun krijgen van het OCMW.

Tot eind 2021, in verschillende vormen

Zoom 18/25 is beschikbaar tot eind 2021. Je kan er vanaf nu of bij de start van het schooljaar 2021-2022 gebruik van maken. De steun is niet altijd financieel, maar kan verschillende vormen aannemen (voedselpakketten, verwarming, huurwaarborg, studiebegeleiding, psychologische steun, internetabonnement, medicatie, sportmateriaal, enz.). Om die reden voert het OCMW een persoonlijke behoefteanalyse uit.

Meer info vind je in de folder onderaan deze pagina als bijlage toegevoegd, maar aarzel zeker niet om contact op te nemen met het loket sociale dienst van het OCMW Zedelgem, bel naar 050 25 07 74 of mail naar sociale.dienst@zedelgem.be .