Illustratie persoon bezig op computer bij verhuisdozen.

Centraal inschrijvingsregister (CIR) voor een sociale woning vanaf 18 maart 2024

18 maart 2024

Vanaf 18 maart 2024 start het Centraal Inschrijvingsregister (CIR). Dit digitaal platform verzamelt alle gegevens van kandidaten in Vlaanderen die een sociale woongelegenheid willen huren. In het CIR kun je als kandidaat-huurder vanaf vandaag enkel nog online inschrijven als je een sociale woning wilt huren in Vlaanderen. Je start jouw dossier zelf op, digitaal en veilig. Dit kan via www.vlaanderen.be/sociaalhuren. Ook voor meer informatie en alle voorwaarden kun je op deze website terecht of op de website van Vivendo.

Vervolgens wordt er gecheckt of de kandidaat aan alle voorwaarden voldoet. Als dat in orde is en alle informatie gekend is, ben je officieel ingeschreven als kandidaat-huurder. Vanaf het moment dat je ingeschreven bent, kun je zelf jouw persoonlijke gegevens aanpassen en je plaats op de wachtlijst zien.

Al ingeschreven voor een sociale woning? Dan kun je vanaf 18 maart jouw kandidatendossier online bekijken en aanpassen. Sta je al op een wachtlijst voor een sociale woonst, dan moet je jouw inschrijving vanaf 18 maart via het nieuwe Centraal Inschrijvingsregister bevestigen. Je moet dus bevestigen dat je wilt blijven staan op de wachtlijst voor een sociale woning. In de loop van de maand april zal je hiervoor een brief van Vivendo ontvangen (de actualisatiebrief).

Hulp nodig? Dan kun je hiervoor terecht bij Vivendo en de verschillende Digipunten (zie hieronder als bijlage).