Buurtspeelpleintjes gemeente Zedelgem vanaf 29 mei terug open en ruimere toegang skatepark site De Groene Meersen

Buurtspeelpleintjes terug open

Vanaf vrijdag 29 mei gaan alle buurtspeelpleintjes (in open lucht) terug open. Dit is bij burgemeestersbesluit beslist op basis van de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad om de speelpleintjes terug open te stellen voor kinderen tot en met 12 jaar.
De volwassenen die de kinderen begeleiden, moeten de maatregelen respecteren zoals de fysieke afstandsregel van 1,5 meter tussen elke persoon. Medewerkers van de gemeente zullen controles uitvoeren. Het blijft immers de bedoeling om de verspreiding van het coronavirus af te remmen. Maar kinderen zullen er zo’n deugd van hebben om volop terug buiten te kunnen spelen op de gemeentelijke speelpleintjes. “ zegt burgemeester Annick Vermeulen

Skatepark Groene Meersen ruimer toegankelijk vanaf 29 mei

Op vraag van de skaters maakt de gemeente het skatepark op site De Groene Meersen ruimer toegankelijk. Vanaf vrijdag 29 mei is het skatepark open tot 21 u. (i.p.v. tot 17 u.) en worden er per keer 10 skaters toegelaten (i.p.v. 6 tot hiertoe sinds de heropening op 18 mei).

Maatregelen

Gebruikers van de speelpleintjes en het skatepark dienen zich te houden aan alle voorzorgsmaatregelen die gelden en bedoeld zijn om de verspreiding van het coronavirus af te remmen, deze maatregelen zijn ter plaatse ook geafficheerd:

  • Te druk? zijn er al veel andere kinderen aan het spelen? Wacht dan even op afstand, zoek een andere speelplek op of kom later terug.
  • Kinderen onder 12 jaar kunnen onbeperkt samen spelen onder toezicht van een ouder of begeleider.
  • Spelmateriaal mag niet gedeeld worden, je gebruikt je eigen spelmateriaal.
  • Breng eigen sport- en spelmateriaal mee.
  • Ouder dan 12 jaar? Hou dan zeker 1,5 m. afstand.
  • Wie keelpijn heeft, hoest of moet niezen, blijft thuis en is niet welkom.
  • Was de handen voor en na het spelen.
  • Respecteer alle regels, er wordt gecontroleerd.