Brugsestraat in Aartrijke terug opengesteld voor verkeer

Wegen en Verkeer werkte sinds eind april 2022 op de Brugsestraat (N368) in Aartrijke. Deze werken zijn nu, na een kleine 3 maand, afgerond. Later vandaag wordt de Brugsestraat terug opengesteld voor verkeer in beide richtingen.
 

Wat is er veranderd?

 • Het afgescheiden fietspad werd aan beide kanten van de weg verder doorgetrokken, tot net voor de Schoolstraat/Ossebilkstraat. Vanaf hier liggen er geen groenvakken in het midden van de weg, dus kunnen fietsers en auto’s veilig de weg met elkaar delen.
   
 • De overgang van het fietspad naar de rijweg werd ook veiliger aangelegd. Een groenvak met lage beplanting aan het eind van het fietspad geeft de fietsers ‘rugdekking’ wanneer ze de weg oprijden, zonder de zichtbaarheid te belemmeren.
   
 • Alle voetpaden, parkeerstroken en de twee bushaltes ‘Aartrijke Wagenmakerij’ werden vernieuwd. De bus stopt voortaan op de rijweg, in plaats van in een halte ernaast. Zo moet de bus niet wachten en haar voorrang opeisen om de halte te verlaten. De bus loopt zo minder vertraging op en het verlaagt de kans op ongelukken.
   
 • De rijweg kreeg een structurele onderhoudsbeurt.
   
 • De gemeentelijke rioolbeheerder Riopact sloot een 17-tal woningen ter hoogte van de Kaaie aan op het bovengemeentelijk stelsel en zo ook op de waterzuivering.

Deze werken gebeurden in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer.

Later volgen nog enkele afwerkingen, zoals groenaanleg en de plaatsing van een schuilhuisje bij de bushalte van De Lijn.