Boekenverkoop bibliotheek Zedelgem brengt dit jaar 2.557 euro op t.v.v. Kom op Tegen Kanker

Elk jaar organiseert de bibliotheek van gemeente Zedelgem een boekenverkoop. Van 1 mei tot eind juli kon men in de Zedelgemse bib terecht om tegen zeer zachte prijzen “afgevoerde” boeken, strips, tijdschriften, cd’s en dvd’s aan te kopen. Boeken, cd’s en dvd’s werden aan 1 euro aangeboden, strips aan 0,50 euro en tijdschriften aan 0,25 euro.

Gemeente Zedelgem, die in 2019 het label ‘Gemeente die opkomt tegen kanker’ toegekend kreeg, kan ondertussen al voor het 3e opeenvolgende jaar een mooi bedrag overmaken aan KOTK om de strijd tegen deze ziekte verder op te voeren.

Burgemeester Annick Vermeulen: “We worden allemaal zo dikwijls geconfronteerd met de ziekte. Iedereen kent wel iemand of zelfs meerdere mensen die strijden tegen kanker en dit in alle leeftijdscategorieën. De organisatie KOTK is goed georganiseerd, giften worden gebruikt om het wetenschappelijk onderzoek verder op te voeren en nog meer kennis en middelen tegen deze vreselijke ziekte in te zetten. Kom op Tegen Kanker steunt ook warme projecten ter ondersteuning van kankerpatiënten. Zedelgem neemt daarom graag deel aan dit goede doel.”

Schepen van bibliotheek Charlotte Vermeulen en schepen van Welzijn Ellen Goes: “Elk jaar vernieuwt de gemeentelijke bib haar aanbod voor onze burgers. Dat materiaal zoals boeken en dvd’s die nog in heel goede staat zijn, maar vervangen worden in onze rekken door een vernieuwd aanbod, tegen zo’n democratische prijsjes aangekocht kunnen worden en dan nog ten voordele van het goede doel Kom op Tegen Kanker, is een maatschappelijke meerwaarde. Wetenschappelijk onderzoek steunen dat alle vormen van kanker wil reduceren en de levensverwachting hierbij verhogen, daar doen we het voor!”