Boekenverkoop bibliotheek Zedelgem brengt 2.791,95 euro op t.v.v. Kom op Tegen Kanker

Elk jaar organiseert de bibliotheek van gemeente Zedelgem een boekenverkoop. Van 1 juni tot eind augustus konden mensen in de Zedelgemse bib terecht om tegen zeer democratische prijzen “afgevoerde” boeken, strips, tijdschriften, cd’s en dvd’s aan te kopen. Boeken, cd’s en dvd’s werden aan 1 euro aangeboden, strips aan 0,50 euro en tijdschriften aan 0,25 euro.

Tof om te zien hoeveel mensen tijdens de zomermaanden de weg vinden naar onze bib om eens te snuisteren tussen dit aanbod. Wat zij afgevoerd materiaal noemen is in feite voor onze bib gelijk aan het actualiseren en vernieuwen van het aanbod waardoor er dan ruimte is om -tegen kleine prijzen- oud maar nog zeer goed en degelijk materiaal eens te koop aan te bieden. Deze formule wordt gesmaakt door de Zedelgemnaar, en daarmee ook een invulling ten voordele van het goede doel mee kunnen realiseren maakt het helemaal af.

Als gemeente streven we na om regelmatig een bijdrage te doen aan Kom Op Tegen Kanker. In 2019 kreeg Zedelgem van de organisatie Kom Op Tegen Kanker het label “Gemeente die opkomt tegen kanker” toegekend, dit toen Zedelgem middagstad van de 1.000 km was. Vorig jaar konden we ook een mooie storting van maar liefst 7919,15 euro overmaken, dit dankzij de boekenverkoop van de bib en de Azaleaverkoop van verschillende gemeentelijke diensten.

De bib zal de mooie som van 2791,95 euro rechtstreeks doorstorten naar Kom Op Tegen Kanker.